Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele trei luni

Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din ultimele trei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2019

Prețurile petrolului au atins joi cele mai ridicate niveluri din ultimele peste trei luni, susținute de speranțele unui sfârșit al războiului comercial dintre Statele Unite și China și de un raport privind un nivel mai scăzut al stocurilor de țiței în Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, a crescut cu până la 48 de cenți, la 67,68 dolari pe baril, în timp ce prețul petrolului american WTI a avansat într-o măsură similară, la 61,59 de dolari pe baril. Ambele cotații au atins cel mai ridicat nivel de după 17 septembrie, scrie News.ro.

Președintele american Donald Trump a declarat marți că el și președintele chinez Xi Jinping vor organiza o ceremonie de semnare a așa-numitei faze întâi a acordului comercial pentru încheierea conflictului comercial, convenită la începutul acestui an.

Proprietarul Sidex Galați își continuă expansiunea pe piața din SUA CITEȘTE ȘI Proprietarul Sidex Galați își continuă expansiunea pe piața din SUA

Perspectiva semnării acordului a dus la creșterea cotațiilor acțiunilor de pe Wall Street la noi maxime record, contribuind la creșterea contractelor futures pentru petrol.

Războiul comercial de 17 luni dintre cele mai mari economii ale lumii a afectat creșterea economiei mondiale și cererea de petrol.

Chiar și așa, prețul petrolului Brent a crescut cu 25% în acest an, susținut de reducerea producției de către statele OPEC și alți între care Rusia.

Un alt factor care a favorizat creșterea prețurilor a fost anunțul American Petroleum Institute referitor la o scădere a stocurilor de țiței din SUA cu 7,9 milioane de barili, săptămâna trecută, cu mult peste așteptările analiștilor.

Volumul tranzacțiilor este scăzut din cauza sărbătorii Crăciunului, care a întârziat cu două zile publicarea datelor oficiale ale guvernului referitoare la stocuri, până vineri.

Așa-numit grup OPEC+ a  convenit în această lună să extindă reducerile de producție până la 2,1 milioane de barili pe zi, respectiv cu circa 2%, de la 1 ianuarie.

În schimb, producătorii americani, care nu participă la acordul statelor din OPEC+, au pompat cantități record de petrol, în special la exploatările de șist. Creșterea producției de petrol din SUA este așteptată să încetinească însă în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret