Prețurile petrolului au avut o evoluție mixtă, după ce au fluctuat între creștere și scădere

Prețurile petrolului au avut o evoluție mixtă, după ce au fluctuat între creștere și scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2022

Prețurile petrolului au avut joi o evoluție mixtă, după ce au fluctuat între creștere și scădere, investitorii fiind preocupați de aprovizionare și tensiunile geopolitice din Europa, dar și de accelerarea inflației, care pune în pericol creșterea economică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 6 cenți, la 107,45 dolari pe baril, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Kremlinul a sancționat unul din principalii importatori de gaze rusești din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Kremlinul a sancționat unul din principalii importatori de gaze rusești din România

Cotația țițeiului WTI a crescut cu 42 de cenți, sau cu 0,4%, la 106,13 dolari pe baril.

”Tranzacționarea a fost slabă și nimeni nu știe ce va muta acul”, a spus John Kilduff, partener la Agan Capital  din Galena, Illinois.

Se anticipează că o interdicție în așteptare a Uniunii Europene a petrolului din Rusia, un furnizor cheie de țiței și combustibili pentru bloc, va tensiona și mai mult aprovizionarea globală.

UE încă discută detaliile embargoului rusesc, care are nevoie de un sprijin unanim. Votul a fost amânat deoarece Ungaria se opune interdicției pentru că i-ar perturba prea mult economia.

Prețurile petrolului și piețele financiare au fost sub presiune săptămâna aceasta, pe fondul nervozității din cauza creșterii ratelor dobânzilor, a celui mai puternic dolar american din ultimele două decenii, a îngrijorărilor cu privire la inflație și la o posibilă recesiune.

Piața este afectată și de restricțiile prelungite legate de Covid-19 din China, principalul importator de țiței din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret