Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 3%, susținute de exporturile record de țiței ale SUA

Prețurile petrolului au crescut cu aproximativ 3%, susținute de exporturile record de țiței ale SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2022

Prețurile petrolului au crescut miercuri cu aproximativ 3%, susținute de exporturile record de țiței ale SUA și pe măsură ce rafinăriile țării au funcționat la niveluri mai ridicate decât de obicei în această perioadă a anului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,43 dolari, sau cu 2,6%, până la 95,95 dolari pe baril, scrie News.ro.

Romgaz și-a redus ușor producția de gaze. Cea de energie s-a dublat CITEȘTE ȘI Romgaz și-a redus ușor producția de gaze. Cea de energie s-a dublat

Prețul țițeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,86 dolari, sau 3,3%, la 88,18 dolari.

Dolarul american mai slab a mărit la rândul său optimismul, făcând petrolul mai ieftin pentru deținătorii de alte valute.

Stocurile de țiței din SUA au crescut săptămâna trecută cu 2,6 milioane de barili, potrivit datelor guvernamentale săptămânale, mai mult decât se anticipase, dar acestea a fost mai mici decât cifrele din industrie, care au arătat o creștere de 4,5 milioane de barili.

În plus, exporturile de țiței au crescut la 5,1 milioane de barili pe zi, cea mai mare cantite înregistrată vreodată, scăzând importurile nete de țiței ale SUA la cel mai redus nivel din istorie.

Analiștii anticipează o ofertă mai restrânsă în următoarele luni, după ce Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol a surprins piețele cu o reducere peste așteptări a țintelor sale de producție, la începutul acestei luni și înaintea interdicției europene din 5 decembrie asupra importurilor de petrol din Rusia.

Producția OPEC scade în luna noiembrie, iar noile sancțiuni ale UE asupra petrolului rusesc, care vor fi aplicate din decembrie, ar trebui să fie pozitive pentru prețuri, a declarat Stephen Innes, managing partner la SPI Asset Management.

Ministrul saudit al Energiei, Prințul Abdulaziz bin Salman, a avertizat marți că stocurile de energie sunt folosite ca mecanism de manipulare a piețelor.

CEO-ul Saudi Aramco a declarat că există multe incertitudini înaintea embargourilor europene planificate asupra produselor brute și rafinate din Rusia, un membru al alianței OPEC+ condusă de Arabia Saudită, adăugând că petrolul rusesc încă își găsește cumpărători.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret