Prețurile petrolului au crescut cu până la 20,4%, susținute de redeschiderea economiilor la nivel mondial

Prețurile petrolului au crescut cu până la 20,4%, susținute de redeschiderea economiilor la nivel mondial
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2020

Prețurile petroului au crescut marți cu până la 20,4%, susținute de măsurile de reducere a producției adoptate de statele producătoare și de începerea redeschiderii economiilor la nivel mondial, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cotația petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a urcat cu 20,45%, sau cu 4,17 dolari, și a închis la 24,56 dolari pe baril. Prețul petrolului WTI a închis luni la peste 20 de dolari pe baril pentru prima oară de la jumătatea lunii aprilie, iar marți a consemnat a cincea zi consecutivă de creșteri, cea mai lungă perioadă pozitivă înregistrată după iulie 2019, scrie News.ro.

EXCLUSIV VIDEO&FOTO Platforma Scarabeo nu a confirmat prognozele referitoare la zăcământul Trident și a părăsit Marea Neagră. Romgaz și Lukoil refac calculele necesare adoptării deciziei de investiții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV VIDEO&FOTO Platforma Scarabeo nu a confirmat prognozele referitoare la zăcământul Trident și a părăsit Marea Neagră. Romgaz și Lukoil refac calculele necesare adoptării deciziei de investiții

Prețul petrolului Brent, de referință la bursa in Londra, a urcat cu 13,86%, la 30,97 de dolari pe baril, înregistrând la rândul său a cincea zi consecutivă de creșteri.

”Un lucru este clar, a fost depășit minimul cererii, iar acest lucru se manifestă prin prețurile petrolului, care sunt în creștere”, a declarat Per Magnus Nysveen, director pentru analize la firma Rystad Energy.

Președintele american Donald Trump a intervenit și a scris pe Twitter: ”Prețurile petrolului cresc frumos pentru că cererea își revine”.

Cererea de petrol a scăzut puternic pe fondul răspândirii pandemiei de coronavius la nivel mondial, care a obligat miliarde de oameni să stea în case și a blocat aproape complet traficul aerian. Potrivit unor estimări, până la o treime din cererea mondială de petrol a fost anulată în aprilie.

Dar pe măsură ce economiile se redeschid – un număr de state americane, între care Florida, au început luni reluarea treptată a activităților, în timp ce milioane de italieni vor reveni la muncă în această săptămână – investitorii consideră că cererea de petrol va crește.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret