Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, pe fondul reducerii stocurilor de carburanți în SUA

Prețurile petrolului au crescut cu peste 1%, pe fondul reducerii stocurilor de carburanți în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2023

Prețurile petrolului au crescut joi cu peste 1%, ca urmare a datelor privind scăderea stocurilor de carburanți în SUA, după ce a înregistrat cea mai mare pierdere în primele două zile de la începutul unui an din ultimele trei decenii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea cotațiilor a fost limitată însă de îngrijorările economice ale investitorilor.

Clariant confirmă o depreciere puternică a fabricii din România, după performanțe slabe CITEȘTE ȘI Clariant confirmă o depreciere puternică a fabricii din România, după performanțe slabe

Scăderile mari ale prețurilor petrolului din ultimele două zile au fost cauzate de îngrijorările legate de o recesiune globală, mai ales că așteptările economice pe termen scurt din cei doi mari consumatori de petrol din lume, Statele Unite și China, par slabe, scrie News.ro.

În Statele Unite, stocurile de benzină au scăzut cu 346.000 de barili săptămâna trecută, a anunțat Administrația pentru Informații în Domeniul Energiei, în comparație cu așteptările analiștilor dintr-un sondaj Reuters pentru o scădere de 486.000 de barili.

Stocurile de produse distilate, care includ motorina și păcura, au scăzut cu 1,4 milioane de barili în cursul săptămânii, față de așteptările pentru o scădere de 396.000 de barili, arată datele EIA.

Totuși, stocurile de țiței au crescut peste așteptări, la 1,7 milioane de barili, în comparație cu așteptările analiștilor pentru o creștere de 1,2 milioane de barili.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,07 dolari, sau cu 1,4%, la 78,91 dolari pe baril.

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate a crescut cu 1,23 dolari, sau cu 1,7%, la 74,07 dolari pe baril.

Scăderile cumulate ale ambelor benchmarkuri, de peste 9% marți și miercuri, au fost cele mai mari pierderi de două zile la începutul unui an din 1991, conform datelor Refinitiv Eikon.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret