Prețurile petrolului au crescut la cele mai ridicate niveluri după luna martie

Prețurile petrolului au crescut la cele mai ridicate niveluri după luna martie
scris 25 nov 2020

Prețurile petrolului au urcat marți cu 4%, la cele mai ridicate niveluri după luna martie, în urma informațiilor referitoare la un al treilea vaccin promițător, al AstraZeneca, care au mărit speranțele într-o revenire a cererii de carburanți, și a începerii oficiale a perioadei de tranziție a președintelui ales al Statelor Unite, Joe Biden, către Casa Albă, relatează Reuters.

Cotația petrolului Brent a închis în urcare cu 3,9%, la 47,86 dolari pe baril. Prețul petrolului West Texas Intermediate, de referință pe piața americană, a crescut cu 4,3%, la 44,91 dolari pe baril, scrie News.ro

Legea energiei a fost modificată pentru a permite contractele directe în avans între producătorii de gaze și dezvoltatorii de combinate de îngrășăminte chimice CITEȘTE ȘI Legea energiei a fost modificată pentru a permite contractele directe în avans între producătorii de gaze și dezvoltatorii de combinate de îngrășăminte chimice

În ambele cazuri, prețurile au atins cele mai ridicate niveluri după data de 6 martie.

AstraZeneca a anunțat luni că vaccinul său pentru Covid-19 are o eficacitate de 70%, potrivit rezultatelor studiilor clinice. Această eficacitate poate urca până la 90%, iar aceste date adaugă un nou vaccin pentru lupta cu noul coronavirus, după rezultatelor pozitive anunțate de companiile Pfizer-BioNTech și Moderna.

Cu toate acestea, vaccinurile nu vor fi disponibile alte câteva luni, ceea ce înseamnă că oamenii își vor restrânge în continuare călătoriile și alte activități, și în anul următor.

O altă informație care a stimulat marți prețurile este cea referitoare la accesul lui Joe Biden la fondurile pentru tranziția la Casa Albă, cu o întârziere de două săptămâni provocată de refuzul președintelui Donald trump de a-și recunoaște înfrângerea.

Piața a primit bine și anunțul lui Biden referitor la selectarea unor consilieri importanți ai noii sale administrații.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
carburanti