Prețurile petrolului au crescut la un nou maxim al ultimelor trei luni

Prețurile petrolului au crescut la un nou maxim al ultimelor trei luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2019

Prețurile petrolului au crescut luni la un nou maxim al ultimelor trei luni, susținute de optimismul privind semnarea acordului comercial dintre Statele Unite și China și de date industriale peste așteptări, în timp ce traderii urmăresc îndeaproape situația din Orientul Mijlociu, în urma atacurilor aeriene americane în Irak și Siria, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent a urcat cu 55 de cenți, la 68,71 dolari pe baril, în timp ce prețul petrolului american WTI a avansat cu 28 de cenți, la 62 de dolari pe baril, scrie News.ro.

Pe parcursul tranzacțiilor, petrolul Brent a atins 68,99 dolari pe baril, iar petrolul WTI 62,34 dolari pe baril. În ambele cazuri, cotația a fost la cel mai ridicat nivel de după 17 septembrie.

Demis de Dăncilă, Borza revine la Guvern, de data asta adus de Orban CITEȘTE ȘI Demis de Dăncilă, Borza revine la Guvern, de data asta adus de Orban

În termeni anuali, prețul petrolului Brent a crescut cu aproximativ 27% în 2019, iar petrolul WTI cu circa 36%.

Consilierul pentru comerț al Casei Albe Peter Navarro a declarat într-un interviu la Fox News că faza întâi a acordului comercial dintre SUA și China va fi semnată săptămâna viitoare.

Navarro a citat, dar nu a confirmat o știre potrivit căreia vicepremierul chinez Liu He va face o vizit la Washington pentru semnarea acordului.

“Washingtonul o trimis o invitație, iar Beijingul a acceptat-o”, a declarat o sursă citată de publicația South China Morning Post.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret