Prețurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, din cauza reducerii producției de către OPEC și a stabilizării burselor

Prețurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, din cauza reducerii producției de către OPEC și a stabilizării burselor
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 ian 2019

Prețurile petrolului au crescut luni cu peste 2%, continuând redresarea de la cel mai scăzut nivel din ultimul an și jumătate atins în decembrie, din cauza reducerii producției de către OPEC și stabilizării burselor de acțiuni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Cotația petrolului Brent a urcat cu 2%, la 58,19 dolari pe baril. Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,7%, la 49,23 dolari pe baril, scrie News.ro.

Contractele futures pentru  petrol au avansat cu circa 9%, începând de lunea trecută.

FOTO După 7 ani, Fondul Proprietatea își pregătește un nou reprezentant în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, \ CITEȘTE ȘI FOTO După 7 ani, Fondul Proprietatea își pregătește un nou reprezentant în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, "perla" problematică a portofoliului său. Cine o va înlocui pe Oana Truță

”Activitățile își revin treptat pe piață, de la un nivel foarte scăzut al prețurilor”, a declarat analistul Olivier Jakob al firmei Petromatrix.

Prețurile sunt susținute de acordul de reducere a livrărilor convenit de OPEC și de unii producători din afara organizației, între care Rusia și Oman.

Livrările de petrol ale OPEC au scăzut în decembrie cu 460.000 de barili pe zi, la 32,68 de milioane de barili pe zi, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters săptămâna trecută, cele mai mari reduceri fiind efectuate de Arabia Saudită.

OPEC și aliații săi încearcă să țină sub control creșterea ofertei globale de țiței, determinată în mare parte de  Statele Unite, unde producția a depășit 11 milioane de barili pe zi, în 2018.

Potrivit traderilor, stocurile de petrol ale Statelor Unite din Cushing, Oklahoma, centrul de livrare pentru contractele futures americane, au scăzut cu 565.000 de barili, de marți până vineri, au spus traderii, citând date oferite de firma Genscape.

Goldman Sachs și-a redus estimările referitoare la prețul mediu al petrolului Brent în 2019 la 62,5 dolari pe baril, de la 70 de dolari pe baril, din cauza celor mai puternici factori negativi de după 2015.

Societe Generale a revizuit la rândul său estimarea privind prețul petrolului Brent cu 9 dolari, la 64 de dolari pe baril, și  a redus previziunea referitoare la țițeiul american ușor cu 9 dolari, la 57 de dolari pe baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
opec