Prețurile petrolului au crescut puternic, după două zile de pierderi importante

Prețurile petrolului au crescut puternic, după două zile de pierderi importante
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iul 2022

Prețurile petrolului au crescut puternic joi, cu aproximativ 4 dolari, după pierderile puternice consemnate în cele două sesiuni precedente, atenția investitorilor revenind asupra ofertei limitate, chiar dacă temerile privind o recesiune globală au persistat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 3,96 dolari, sau cu 3,9%, la 104,65 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul WTI au urcat cu 4,2 dolari, sau cu 4,3%, până la 102,73 dolari pe baril, scrie News.ro.

EXCLUSIV SURPRIZĂ Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața asigurărilor, inclusiv RCA. A cooptat doi executivi redutabili CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SURPRIZĂ Sacha Dragic, fondatorul Superbet, intră pe piața asigurărilor, inclusiv RCA. A cooptat doi executivi redutabili

Tranzacțiile a fost volatile, prețurile la începutul sesiunii arătând pierderi de aproximativ 2 dolari.

Din punct de vedere al ofertei, traderii se pregătesc pentru întreruperi ale livrărilor de petrol la Caspian Pipeline Consortium (CPC), căruia i s-a spus de către un tribunal rus să suspende activitatea pentru 30 de zile.

Exporturile prin CPC, care se ocupă de aproximativ 1% din aprovizionarea mondială cu petrol, continuau să se desfășoare miercuri dimineață.

În semn că livrările de petrol ar putea rămâne limitate, Washingtonul a înăsprit sancțiunile împotriva Iranului, membru OPEC, miercuri, făcând presiuni asupra Teheranului, în timp ce se încearcă relansarea acordului nuclear cu Iranul din 2015 și deblocarea exporturilor din sancțiunile SUA.

Prețurile petrolului au scăzut în ultimele săptămâni, evidențiind temerile privind o încetinire bruscă a economiei și o afectare a cererii de mărfuri.

Petrolul Brent și WTI au închis miercuri la cele mai scăzute niveluri din 11 aprilie.

Marți, prețul  WTI a scăzut cu 8%, iar Brent cu 9%, respectiv o scădere de 10,73 dolari, care a fost a treia ca mărime pentru contract de când a început tranzacționarea în 1988.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret