Prețurile petrolului au crescut ușor, susținute de îngrijorările cu privire la scăderea ofertei

Prețurile petrolului au crescut ușor, susținute de îngrijorările cu privire la scăderea ofertei
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2022

Prețurile petrolului au crescut ușor joi, susținute de îngrijorările cu privire la scăderea ofertei, în vreme ce Uniunea Europeană (UE) analizează o potențială interdicție a importurilor de petrol din Rusia, care ar restricționa și mai mult comerțul mondial de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 50 de cenți, la 107,30 dolari pe baril, la ora 16:59 GMT (19:59 ora României), după ce au atins mai devreme un maxim de 109,80 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au câștigat 75 de cenți, până la 102,94 dolari pe baril, după ce mai devreme au atins un maxim de 105,42 dolari, scrie News.ro

FOTO Imaginea lui Putin, proiectată pe rafinăria Lukoil Ploiești. Protest împotriva invaziei din Ucraina CITEȘTE ȘI FOTO Imaginea lui Putin, proiectată pe rafinăria Lukoil Ploiești. Protest împotriva invaziei din Ucraina

Cumpărătorii au reacționat, de asemenea, la întreruperile de producție din Libia, care pierde peste 550.000 de barili pe zi din producția de petrol din cauza blocajelor de la principalele exploatări și terminale de export.

Prețul petrolului Brent a câștigat aproape 8% în ultimele șapte zile de tranzacționare, dar creșterea a avut loc într-un ritm lent, măcinator, spre deosebire de frenezia care a însoțit mișcările de la sfârșitul lunii februarie, când Rusia a invadat Ucraina, și la mijlocul lunii martie.

”Nu este o tranzacționare la fel de ușoară ca acum câteva săptămâni. Trebuie să riscați mai mult și asta poate fi prin proiectare, cu aceste fonduri speculative și fonduri algoritmice care tranzacționează mai mult”, a spus Phil Flynn, analist senior la Price Futures Group.

Piața a încetinit oarecum după ce secretarul de Trezorerie al SUA, Janet Yellen, a declarat joi că UE trebuie să fie atentă cu privire la interzicerea completă a importurilor de energie rusă, deoarece ar duce probabil la creșterea prețurilor petrolului.

UE încă analizează o astfel de interdicție în urma invaziei Rusiei în Ucraina, pe care Moscova o numește ”operație militară specială” de demilitarizare a vecinului său.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret