Prețurile petrolului au închis în creștere

Prețurile petrolului au închis în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 oct 2021

Prețurile petrolului și-au revenit joi și au închis în creștere, recuperând pierderile înregistrate în timpul tranzacțiilor, piețele considerând că este improbabil ca Statele Unite să elibereze din rezervele de petrol păstrate pentru situații de urgență sau să interzică exporturile pentru a compensa nivelul limitat al ofertei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas și Federatia Patronală Petrol și Gaze (FPPG).

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Contractele futures pentru petrolul Brent au urcat cu 1,1% și au închis la 81,95 dolari pe baril, în timp ce petrolul de referință pe piața americană a avansat tot cu 1,1%, la 78,30 dolari pe baril, scrie News.ro.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Pe parcursul ședinței, ambele contraxte coborâseră cu 2 dolari pe baril.

Departamentul pentru Energie al Statelor Unite a anunțat că ”toate instrumentele sunt întotdeauna pe masă” pentru a răspunde condițiile de ofertă limitată de pe piață.

Instituția a făcut comentariile în contextul întrebărilor dacă administrația președintelui Jo Biden ia în considerare să folosească Rezervele Strategice de Petrol sau să interzică exporturile de petrol pentru a reduce prețurile țițeiului.

Între timp consilierul pentru securitate națională al lui Biden a cerut furnizorilor de energie să mărească livrările pentru a răspunde cererii, afirmând că Statele Unite sunt îngrijorate că nu reușesc să facă acest lucru.

Furnizori de energie electrică și gaze naturale, printre care Engie România, E-ON Energie, amendați de ANPC pentru practici comerciale incorecte CITEȘTE ȘI Furnizori de energie electrică și gaze naturale, printre care Engie România, E-ON Energie, amendați de ANPC pentru practici comerciale incorecte

Statele Unite au mai folosit ocazionat rezervele strategice, de obicei după uragane sau alte perturbări ale ofertei. Cu toate acestea, după încheiera unei interdicții de 40 de ani a exporturilor de petrol, în 2015, țara a devenit un exportator semnificativ și a a recurs la reducerea exporturilor.

La începutul acestei săptămâni, OPEC+ a decis să continue creșterea treptată a livrărilor de petrol în conformitate cu un acord deja existent de eliminare a restricțiilor de producție. Decizia a dus la creșterea prețurilor petrolului la maxime multianuale.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret