Prețurile petrolului au închis în creștere cu peste 1%

Prețurile petrolului au închis în creștere cu peste 1%
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2022

Prețurile petrolului au crescut joi, cu peste 1%, după o tendință negativă inițială, deoarece investitorii au acoperit poziții scurte înaintea unui weekend prelungit, și au reacționat la știrile că Uniunea Europeană ar putea interzice treptat importurile de petrol rusesc, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 1,91 dolari, sau cu 1,76%, la 110,69 dolari pe baril. Contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate din SUA au urcat cu 1,63 dolari sau cu 1,56%, la 105,89 doalri pe baril, scrie News.ro.

FOTO Christel Heydemann, prima femeie numită CEO Orange, a venit în România la 10 zile după instalare, prima vizită în străinătate. A intrat și în magazinele Orange: Avem ambiții puternice, vom accelera! CITEȘTE ȘI FOTO Christel Heydemann, prima femeie numită CEO Orange, a venit în România la 10 zile după instalare, prima vizită în străinătate. A intrat și în magazinele Orange: Avem ambiții puternice, vom accelera!

Ambele contracte se îndreaptă spre pentru primul lor câștig săptămânal îdi aprilie. De câteva săptămâni, prețurile au fost cele mai volatile din iunie 2020.

The New York Times a relatat că Uniunea Europeană se îndreaptă spre adoptarea unei interdicții treptate a petrolului rusesc, pentru a oferi Germaniei și altor țări timp să contracteze furnizori alternativi.

O interdicție treptată ar obliga cumpărătorii europeni ”să caute surse alternative, unele dintre ele fiind îndeplinite pe termen scurt prin eliberarea rezervelor strategice de petrol, dar în viitor, vor fi necesare mai multe livrări”, a declarat Andrew Lipow, analist la Lipow Oil Associates din Houston.

Ministerul Energiei al Rusiei a declarat că limitează accesul la statisticile sale privind producția și exporturile de petrol și gaze.

Miercuri, Agenția Internațională pentru Energie a avertizat că, începând cu luna mai, livrări de aproximativ 3 milioane de barili pe zi de petrol rusesc ar putea fi închise din cauza sancțiunilor sau a cumpărătorilor care ocolesc în mod voluntar încărcăturile rusești.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret