Prețurile petrolului au închis miercuri în creștere, după fluctuații mari în timpul tranzacțiilor

Prețurile petrolului au închis miercuri în creștere, după fluctuații mari în timpul tranzacțiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2020

Prețurile petrolului au încheiat tranzacțiile de miercuri în creștere, după fluctuații mari, în care petrolul american WTI a urcat în timpul ședinței bursiere de la New York cu până la 40%, în timp ce petrolul Brent, de referință la Londra, a atins cel mai redus nivel din ultimii peste 20 de ani, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului WTI cu livrare în iunie a închis în urcare cu 19,1%, la 13,78 de dolari pe baril. Pe parcursul tranzacțiilor, petrolul WTI a scăzut până la 10,26 dolari pe baril și a urcat cu până la 40%, la un maxim al ședinței de 16,2 dolari pe baril, scrie News.ro.

Prețul petrolului Brent a închis în creștere cu 5,38%, la 20,37 dolari pe baril, după un minim de 16 dolari pe baril.

Primăria Capitalei anunță sistarea furnizării agentului termic în București CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei anunță sistarea furnizării agentului termic în București

Având în vedere că prețurile petrolului sunt cu 70% sub nivelul de la începutul acestui an, o creștere mică duce la o fluctuație procentuală mare.

Miercuri, președintele american Donald Trump a scris pe Twitter că a cerut US Navy să distrugă orice vas militar iranian care hărțuiește navele americane, avertisment care a contribuit la creșterea cotațiilor petrolului.

Creșterile au fost limitate de datele Administrației pentru Informații în Domeniul Energiei din SUA, care au arătat că stodurile de petrol ale Statelor Unite au crescut în săptămâna încheiată pe 17 aprilie cu 15 milioane de barili.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
wti