Prețurile petrolului au înregistrat cele mai mari scăderi săptămânale din ultimii doi ani

Prețurile petrolului au înregistrat cele mai mari scăderi săptămânale din ultimii doi ani
scris 2 apr 2022

Prețurile petrolului au scăzut vineri, după ce membrii Agenției Internaționale pentru Energie (AIE) au votat pentru alăturarea la cea mai mare eliberare de țiței din rezervele strategice anunțată de Statele Unite cu o zi în urmă, iar pe ansamblul săptămânii au consemnat cele mai mari scăderi din ultimii doi ani, transmite Reuters.

Contractele de referință Brent și WTI consemnat cele mai mari scăderi săptămânale din ultimii doi ani, de 14%, respectiv 13%, scrie News.ro.

Dacia Spring se scumpește pentru a treia oară și trece de pragul de 20.000 de euro și în România. Este mai scump în România decât în Franța sau Spania CITEȘTE ȘI Dacia Spring se scumpește pentru a treia oară și trece de pragul de 20.000 de euro și în România. Este mai scump în România decât în Franța sau Spania

Vineri, contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 0,3%, la 104,37 dolari pe baril. Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI), de referință în SUA, au scăzut cu 1,2%, la 99,07 dolari pe baril.

Joi, președintele american Joe Biden a anunțat o eliberare de 1 milion de barili pe zi (bpd) de țiței din rezervele strategice, timp de șase luni, începând din luna mai, aceasta fiind cea mai mare astfel de măsură efectuată vreodată de Statele Unite.

Țările membre ale Agenției Internaționale pentru Energie nu au convenit vineri asupra volumelor sau angajamentelor fiecărei țări la întâlnirea lor de urgență, a declarat Hidechika Koizumi, directorul diviziei de afaceri internaționale în Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei din Japonia. El a adăugat că detalii suplimentare ar putea fi cunoscute ”săptămâna viitoare sau cam așa ceva”.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret