Prețurile petrolului au înregistrat în ianuarie cele mai mari creșteri din aproape un an

Prețurile petrolului au înregistrat în ianuarie cele mai mari creșteri din aproape un an
scris 1 feb 2022

Prețurile petrolului au înregistrat în ianuarie cele mai mari creșteri din aproape un an, stimulate de ofera insuficientă și tensiunile politice din Europa de Est și Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Cel mai activ contract pentru petrolul Brent, cu livrarea în aprilie,  a urcat cu 83 de cenți, la 89,35 dolari pe baril. Contractul cu livrarea în martie, care a expirat luni, a crescut cu 1,20 dolari, la 91,23 dolari pe baril, scrie News.ro.

ANPC propune un sistem de alarmare atunci când consumul de energie sau gaze depășește valorile din lunile anterioare CITEȘTE ȘI ANPC propune un sistem de alarmare atunci când consumul de energie sau gaze depășește valorile din lunile anterioare

Țițeiul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a crescut cu 1,11 dolari, sau cu 1,3%, la 87,93 dolari pe baril.

Indicii de referință au înregistrat vineri cele mai ridicate niveluri din octombrie 2014, de 91,70 dolari pe baril, respectiv 88,84 dolari pe baril, și al șaselea câștig săptămânal consecutiv.

Cei doi indici au crescut cu aproximativ 17% în această lună, cel mai mult din februarie 2021.

Analiștii și sursele Reuters se așteaptă în mare măsură ca OPEC+ să-și mențină politica de creștere treptată a producției atunci când se va întruni miercuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret