Prețurile petrolului au revenit la creștere, trase în sus de îngrijorările privind oferta

Prețurile petrolului au revenit la creștere, trase în sus de îngrijorările privind oferta
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2021

Prețurile petrolului au închis vineri în creștere, trase în sus de îngrijorările privind oferta, după ce producătorii din cadrul OPEC+ au ignorat apelurile Statelor Unite de a accelera majorările lunare ale livrărilor, în timp ce cererea se apropie de nivelurile anterioare pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cotația petrolului Brent a urcat cu 2,2 dolari, la 82,74 dolari pe baril, iar prețul petrolului West Texas Intermediate crude (WTI), de referință pe piața americană, a crescut cu 2,46 dolari, la 81,27 dolari pe baril, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

OPEC și aliații săi, între care Rusia, au decis joi să mențină ritmul actual de creștere lunară a producției de petrol cu 400.000 de barili pe zi.

Președintele american Joe Biden a cerut suplimentarea acestei creșteri pentru a tempera avansul prețurilor.

Decizia OPEC+ și lipsa unei reacții substanțiale din partea administrației Biden au făcut ca creșterea prețurilor petrolului să continue, a spus Bob Yawger, director pentru contracte futures în domeniul energiei la firma Mizuho.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Aceasta a adăugat că doar un efort coordonat, care ar implica China și alte state, ar corecta lipsa barililor de petrol de pe piață.

Casa Albă a afirmat că va lua în considerare toate instrumentele aflate la dispoziția sa pentru a garanta o energie la un preț accesibil, inclusiv posibilitatea de a elibera petrl din rezervele strategice ale țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret