Prețurile petrolului au scăzut

Prețurile petrolului au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2022

Prețurile petrolului au scăzut marți cu peste 2%, în condițiile în care a revenit îngrijorarea cu privire la perspectivele de majorare a ratelor dobânzilor și restricțiile din China din cauza Covid-19, care vor slăbi cererea de combustibil. Cotațiile țițeiului au inversat o creștere de două zile, determinată de prima reducere a țintei de producție a OPEC+ din 2020, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația țițeiului Brent s-a stabilit la 92,83 dolari pe baril, pierzând 2,91 dolari sau 3%, scrie News.ro.

Rusia acuză Statele Unite că se află în spatele crizei aprovizionării cu gaze din Europa CITEȘTE ȘI Rusia acuză Statele Unite că se află în spatele crizei aprovizionării cu gaze din Europa

Prețul petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a fost tranzacționat de duminică fără închidere, din cauza sărbătorii Zilei Muncii.

Prețurile WTI au scăzut marți cu mai mult de 2% față de ora obișnuită de închidere de luni, arată datele Refinitiv Eikon.

”Știrile OPEC+ sunt acum pe piață și accentul s-a mutat temporar pe preocupările economice și inflaționiste, printre care cei doi factori relevanți aflându-se restricțiile extinse pentru Covid în China și decizia de joi a BCE feferitoare la dobânzi”, a declarat Tamas Varga, de la firma de brokeraj pentru petrol PVM.

China a atenuat unele restricții legate de Covid-19, dar a extins blocajele în Chengdu, ceea ce s-a adăugat îngrijorărilor că inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzilor vor afecta cererea de petrol.

Banca Centrală Europeană urmează să crească semnificativ dobânzile, atunci când se va întruni joi.

Dolarul american mai puternic, care a crescut marți cu aproximativ 0,6%, pe baza unor date peste așteptări din industria serviciilor din SUA, a pus, de asemenea, presiune asupra prețurilor petrolului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret