Prețurile petrolului au scăzut

Prețurile petrolului au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2022

Prețurile petrolului au scăzut joi cu mai mult de 3%, deoarece numărul tot mai mare de cazuri de Covid-19 în China și sugestia unor rate ale dobânzilor peste așteptări în Statele Unite au afectat cererea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația țițeiului Brent a scăzut cu 2,64 dolari, sau cu 2,8%, la 90,22 dolari pe baril,

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 3,63 dolari, sau cu 4,2%, până la 81,96 dolari pe baril, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Rareș Bogdan anunță - Cum poate totuși România să intre în Schengen CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Rareș Bogdan anunță - Cum poate totuși România să intre în Schengen

"Este un fel de lovitură triplă. Avem cazuri de Covid-19 în creștere în China, ratele dobânzilor continuă să crească aici, în SUA, iar acum avem o slăbiciune tehnică pe piață", a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior pentru tanzacționare la BOK Financial.

Președintele Rezervei Federale din St. Louis, James Bullard, a spus că o regulă de bază a politicii monetare ar impune ca ratele dobânzilor să crească la cel puțin aproximativ 5%, în timp ce ipoteze mai stricte ar recomanda dobânzi de peste 7%.

Dolarul a crescut, de asemenea, pe măsură ce investitorii au analizat datele economice din SUA. Un dolar mai puternic face ca petrolul să fie mai scump pentru deținătorii altor valute.

China a raportat o creștere a numărului de infecții zilnice cu Covid-19, iar rafinăriile chineze au cerut să reducă volumul de țiței saudit în decembrie, în același timp încetinind achizițiile de țiței rusești.

În timp ce numărul de cazuri de Covid din Chiai este mic în comparație cu restul lumii, cel mai mare importator de țiței din lume menține politici stricte pentru a opri focarele înainte ca acestea să se răspândească, diminuând cererea de combustibil.

În ceea ce privește indicatorii tehnici, contractele futures pe o lună din SUA au scăzut sub media pe 50 de zile, declanșând lichidarea fondurilor, a spus Kissler, adăugând că se așteaptă ca presiunea să continue probabil în prima parte a săptămânii viitoare.

Polonia și NATO au declarat miercuri că o rachetă care s-a prăbușit în interiorul Poloniei, membru NATO, a fost probabil o rachetă rătăcită lansată de apărarea antiaeriană a Ucrainei și nu o lovitură rusă, atenuând temerile că războiul dintre Rusia și Ucraina se va răspândi peste graniță.

”Din fericire, acele temeri s-au diminuat, iar situația s-a detensionatt, ceea ce a dus la anularea câștigurilor din petrol”, a declarat Craig Erlam, analist senior de piață la OANDA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret