Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 6%, până la cele mai reduse niveluri din ultimele două săptămâni

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 6%, până la cele mai reduse niveluri din ultimele două săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2022

Prețurile petrolului au scăzut luni cu aproximativ 6%, până la cele mai reduse niveluri din ultimele două săptămâni, din cauza îngrijorărilor tot mai mari cu privire la perspectiva cererii globale de energie, ca urmare a restricțiilor prelungite legate de epidemia de Covid-19 în Shanghai și a potențialelor creșteri ale dobânzilor din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Shanghai, autoritățile au ridicat garduri în fața clădirilor rezidențiale. În Beijing, mulți oameni au început să facă provizii de alimente, temându-se de o carantină similară după apariția câtorva cazuri de Covid-19, scrie News.ro.

Președintele Lukoil explică de ce a demisionat. \ CITEȘTE ȘI Președintele Lukoil explică de ce a demisionat. "Sunt rus, sunt patriot și nu voi pleca din țară."

”Se pare că China este elefantul din cameră. Restricțiile înăsprite de Covid-19 din Shanghai și temerile că Omicron s-a răspândit la Beijing au torpilat încrederea astăzi”, a spus Jeffrey Halley, analist la casa de brokeraj OANDA.

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 6,17 dolari, sau cu 5,8%, până la 100,48 dolari pe baril, până la ora 15:12 GMT (18:12 ora României).

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 5,91 dolari, sau cu 5,8%, la 96,16 dolari pe baril.

”Shanghai-ul nu dă semne că își abandonează politica strictă de zero Covid-19; în schimb, promite să intensifice aplicarea restricțiilor pentru Covid-19, care ar putea afecta și mai mult cererea de petrol”, a declarat analistul City Index Fiona Cincotta.

Ambele valori de referință ale petrolului au închis la cel mai redus nivel atins din 11 aprilie. Ambele au pierdut aproape 5% săptămâna trecută, iar prețul petrolului Brent s-a retras brusc după ce a atins 139 de dolari pe baril luna trecută, cel mai ridicat nivel din 2008.

Yuanul chinezesc a înregistrat cea mai amplă serie de pierderi consecutive de trei zile din aproape patru ani, din cauza îngrijorării privind o încetinire a economiei Chinei, care este cel mai mare importator de petrol din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret