Prețurile petrolului au scăzut cu cel mai mare declin din ultima lună

Prețurile petrolului au scăzut cu cel mai mare declin din ultima lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2019

Prețurile petrolului au scăzut luni cu peste 3%, cel mai mare declin din ultima lună, ca urmare a intensificării activităților extractive din Statele Unite, care sugerează creșterea ofertei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un alt factor negativ pentru piața petrolului a fost războiul comercial dintre Washington și Beijing, pe fondul scăderii încrederii investitorilor că dele două părți vor pune capăt în curând acestui conflict care a afectat economia chineză, scrie News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent, de referință la bursa din Londra, au scăzut cu 1,94 dolari, respectiv cu 3,2%, la 59,7 dolari pe baril, în timp ce prețul petrolului WTI, de referință pe piața americană, a coborât cu 2,12 dolari, respectic cu 4%, la 51,57 dolari pe baril.

Germania nu vrea să importe energie nucleară pentru a compensa închiderea termocentralelor CITEȘTE ȘI Germania nu vrea să importe energie nucleară pentru a compensa închiderea termocentralelor

Ultima oară când prețul petrolului Brent a scăzut într-o proporție similară a fost pe 27 decembrie, în timp ce cotația petrolului WTI a mai coborât cu peste 4% pe 24 decembrie.

Petroliștii americani au adăugat săptămâna trecută 10 platforme de extracție a țițeiului, aducând numărul total al acestora la 862, potrivit datelor publicate vineri de firma de servicii în domeniul energiei Baker Hughes.

Creșterea producției de petrol record a SUA, care este de aproape 12 milioane de barili pe zi, a afectat încrederea investitorilor, potrivit traderilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret