Prețurile petrolului au scăzut cu circa 6%, din cauza temerilor persistente legate de cererea scăzută

Prețurile petrolului au scăzut cu circa 6%, din cauza temerilor persistente legate de cererea scăzută
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2020

Prețurile petrolului au scăzut cu circa 6%, investitorii având îndoieli că reducerea record a producției convenită de grupul OPEC+ va reuși să echilibreze piața afectată de prăbușirea cererii provocată de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 6,5%, la 29,69 dolari pe baril, iar cel al petrolului WTI, de referință pe piața americană, cu aproape 7%, la 20,85 dolari pe baril, scrie News.ro.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Jucătorii imobiliari: Volumul tranzacțiilor cu locuințe, așteptat să scadă cu până la 20%. Prețurile se vor menține. Lăsați economia să își revină, statul să intervină punctual! CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Jucătorii imobiliari: Volumul tranzacțiilor cu locuințe, așteptat să scadă cu până la 20%. Prețurile se vor menține. Lăsați economia să își revină, statul să intervină punctual!

Cei mai mari producători de petrol din lume vor reduce producția cu 19,5 milioane de barili pe zi, respectiv cu aproape 20% din oferta globală, potrivit estimărilor.

Totuși, aceste angajamente, care includ reduceri voluntare care vot avea loc treptat în state precum SUA, vor fi insuficiente pentru a atenua excedentul tot mai mare de țiței care se acumulează. În prezent, prețurile petrolului sunt cu peste 50% sub nivelul de la începutul acestui an.

”Estimările referitoare la distrugerea cererii variază între 15 milioane și 22 de milioane de barili de petrol pe zi, în luna aprilie, iar măsurile nu vor intra în vigoare până în luna mai, așa că pe termen scurt vom asista la o creștere substanțială a stocurilor”, a spus Nitesh Shah, director pentru cercetări la firma  WisdomTree Investments  din New York.

Cea mai mare parte a reducerilor de producție vor fi suportate de OPEC și aliații săi, între care Rusia, în cadrul grupului cunoscut sub numele de OPEC+.

Grupul a convenit reducerea livrărilor de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi, începând în lunile mai și iunie. Restul reducerilor vor fi suportate de SUA, Canada și alți producători.

Există totuși semne că epidemia de coronavirus ar fi depășit nivelul maxim în unele regiuni ale lumii. În China, unde a debutat epidemia, virusul este în mare parte sub control, iar cererea pare să își revină. Datele arată că importurile de petrol ale Chinei au crescut în martie cu 12%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret