Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, din cauza îngrijorărilor economice și a dolarului puternic

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 3%, din cauza îngrijorărilor economice și a dolarului puternic
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mai 2022

Prețurile petrolului au scăzut marți cu peste 3%, iar petrolul WTI, de referință pe piața americană, a coborât sub 100 de dolari pe baril, la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni, din cauza îngrijorărilor economice și a dolarului puternic, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația țițeiului WTI a scăzut cu 3,25 dolari, sau cu 3,13%, la 99,85 dolari pe baril. Prețul țițeiului Brent, de referință la nivel internațional, a scăzut cu 3,3 dolari, sau cu 3,12%, la 102,62 dolari pe baril, până la ora 16:35 GMT (19:35 ora României), scrie News.ro.

Amendamente \ CITEȘTE ȘI Amendamente "norvegiene" la Legea offshore: banii încasați de stat de pe urma exploatării gazelor naturale din Marea Neagră să meargă la Pilonul II de pensii

Principalii indici ai Wall Street-ului au scăzut, de asemenea, marți, în tranzacțiile volatile, din cauza preocupărilor legate de înăsprirea agresivă a politicii monetare și a încetinirii creșterii economice.

La începutul sesiunii, comentariile miniștrilor Energiei din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au dus la creșterea cotațiilor Brent și WTI cu peste 1 dolar pe baril.

Sunt vremuri volatile, barierele zilnice ale prețurilor sunt depășite în zilele noastre. În vreme ce UE continuă să se gândească dacă va pune sau nu embargo asupra petrolului rusesc, asta schimbă foarte mult calculul în ambele direcții”, a spus John Kilduff, partener la firma Again Capital.

Comisia Europeană a amânat luarea în considerare a propunerii. Este necesară unanimitatea pentru a interzice importurile de petrol din Rusia și, în timp ce un ministru francez a spus că membrii UE ar putea ajunge la un acord săptămâna aceasta, Ungaria a încercat să se opună embargoului.

De asemenea, unele economii europene ar putea suferi dificultăți dacă importurile de petrol rusești ar fi reduse în continuare.

Dacă Rusia va riposta prin întreruperea aprovizionării cu gaze, economiile din Europa emergentă, Asia Centrală și Africa de Nord ar putea scădea la nivelurile de dinaintea pandemiei, a avertizat Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Pe lângă recenta interdicție graduală a importurilor de petrol rusesc din G7, Japonia, care a obținut anul trecut 4% din importurile de petrol din Rusia, a fost de acord să elimine treptat achizițiile de petrol rusești. Momentul și metoda nu au fost încă decise.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret