Prețurile petrolului au scăzut din cauza îngrijorărilor provocate de noile restricții din China legate de Covid-19

Prețurile petrolului au scăzut din cauza îngrijorărilor provocate de noile restricții din China legate de Covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2022

Prețurile petrolului au scăzut joi cu 3%, din cauza îngrijorărilor provocate de noile restricții din China legate de Covid-19, care s-au adăugat temerilor că inflația ridicată și creșterea ratelor dobânzilor slăbesc cererea de combustibil, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,97 dolari, la 92,67 dolari pe baril, reprezentând o pierdere de 3,1%, scrie News.ro.

Facebook închide și Neighborhoods CITEȘTE ȘI Facebook închide și Neighborhoods

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 2,54 dolari, sau cu 2,8%, la 87,01 dolari pe baril.

”Cererea de petrol din vestul lumii, precum și cea a Chinei, stagnează, în timp ce ofertele se extind treptat, în mare parte datorită creșterii producției de șist din SUA”, a declarat analistul Julius Baer Norbert Rucker.

Activitatea fabricilor din Asia a scăzut în august, pe măsură ce măsurile pentru zero Covid și presiunile asupra costurilor din China au continuat să afecteze afacerile, au arătat sondajele de joi, înrăutățind perspectivele pentru redresarea fragilă a regiunii.

Centrul tehnologic din sudul Chinei, Shenzhen, a înăsprit restricțiile legate de Covid-19, pe măsură ce numărul cazurilor a continuat să crească. Evenimentele mari și divertismentul în spațiile interioare au fost suspendate timp de trei zile în cel mai populat cartier al orașului, Baoan.

Principalul indice bursier european a scăzut la minimele ultimelor șapte săptămâni, pe măsură ce s-au adâncit îngrijorările cu privire la creșterile agresive ale ratelor dobânzilor pentru a combate inflația record.

Indicele dolarului a atins un maxim al ultimilor 20 de ani, după ce datele din SUA au arătat o economie puternică, rezistentă, oferind Rezervei Federale mai mult spațiu pentru a crește ratele dobânzilor.

Un dolar mai puternic face ca petrolul, al cărui preț este stabilit în monedă americană, să fie mai scump pentru deținătorii altor valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret