Prețurile petrolului au scăzut și au înregistrat al treilea declin săptămânal

Prețurile petrolului au scăzut și au înregistrat al treilea declin săptămânal
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2021

Prețurile petrolului au scăzut și au anulat creșterile din ședința precedentă, înregistrând al treilea declin săptămânal, din cauza îngrijorărilor că Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite va accelera planurile de a mări dobânzile pentru a tempera inflația, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 0,8%, la 82,17 dolari pe baril, iar petrolul WTI, de referință pe piața americană, cu 1%, la 80,79 dolari pe baril, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Ambii indici au consemnat al treilea declin săptămânal consecutiv, fiind afectați de aprecierea dolarului și de speculațiile că administrația Biden ar putea elibera petrol din rezervele strategice ale Statelor Unite, pentru a tempera creșterea prețurilor.

Prețul petrolului Brent a consemnat un declin săptămânal de 0,7%, iar cel al petrolului WTI o scădere de 0,6%.

”Această săptămână a reamintit piețelor petrolului că prețurile nu sunt afectate numai de traiectoria ofertă-cerere, ci și de estimările referitoare la politica monetară și de formele de intervenție guvernamentale”, a spus Louise Dicksonm analist senior pentru piețele petrolului la firma Rystad Energy.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Aceasta a explicat că dobânzile mai mari vor oferi în continua sprijin dolarului și vor presa prețurile petrolului.

Secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm, a declarat în această săptămână că președintele Joe Biden ar putea acționa chiar în această săptămână pentru a răspunde creșterii prețurilor benzinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret