Profit Energy.forum Agliceru: Listarea Hidroelectrica este necesară, însă nu din motive financiare, ci manageriale

Profit Energy.forum Agliceru: Listarea Hidroelectrica este necesară, însă nu din motive financiare, ci manageriale
scris 15 mai 2017

Listarea Hidroelectrica este necesară nu din motive financiare, ci pentru asigurarea unui management profesionist, a declarat Ovidiu Agliceru, președinte Directorat Hidroelectrica, la Profit Energy.forum.

“Listarea Hidroelectrica este necesară, cu atât mai repede, cu atât mai bine, nu pentru că Hidroelectrica are nevoie de bani, ci pentru creșterea actului de securizare a actului managerial, care să funcționeze numai pe principii de eficiență economică”, a precizat Agliceru.

Conferința este organizată cu sprijinul OMV Petrom și Hidroelectrica, cărora le mulțumim pentru participare

Potrivit președintele directoratului Hidroelectrica, compania are în prezent 2,2 miliarde lei în conturi, nu are nevoie de lichidități, iar acest lucru ar ajuta la o listare viitoare. “Banii care vor veni din această listare ar fi foarte utili statului. Investitorii se vor întreba însă: ce faceți cu banii din listare? Dacă se schimbă metoda de listare, această întrebare va dispărea”, a afirmat Agliceru, referindu-se la implicațiile celor două metode de privatizare, respectiv prin majorarea capitalului companiei sau prin vânzarea acțiunilor statului.

Dreptul consumatorilor de energie de a refuza montarea de contoare inteligente, subiect de dezacord între ANRE și monopolurile de distribuție CITEȘTE ȘI Dreptul consumatorilor de energie de a refuza montarea de contoare inteligente, subiect de dezacord între ANRE și monopolurile de distribuție

Agliceru a adăugat că Hidroelectrica s-a pregătit pentru listare încă din timpul insolvenței. A realizat un sistem informatic integral, în urmă cu o săptămână fiind acordat un premiu în acest sens.

În plus, o echipă de 30 de angajați a prezentat 17 obiective de investiții care nu se refereau la componenta energetică, ci erau sociale (irigații, alimentare cu apă). Suma totală a acestor 17 investiții ar ajunge la 2 miliarde de euro, care s-ar reduce din valoarea listată, în cazul în care ar fi efectuate. “Toate aceste investiții erau gestionate local, prăduite local”, a declarat Agliceru.

Hidroelectrica investește în continuare în 4 obiective importante. De exemplu, Hidrocentrala de la Bretea va fi pusă probabil în funcțiune luna aceasta.

Agliceru a arătat că, din punct de vedere al executivului, Hidroelectrica este pregătită de listare. “Pașii următori (numirea Consiliului de administrare, etc) nu mai țin de conducerea executivă”, a precizat președintele directoratului Hidroelectrica.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidroelectrica
listare
agliceru