Profitul Conpet a scăzut. Reducerea cantităților transportate a "bătut" majorarea tarifelor

Profitul Conpet a scăzut. Reducerea cantităților transportate a "bătut" majorarea tarifelor
scris 13 nov 2020

Profitul net al companiei de stat Conpet Ploiești, operatorul concesionar al sistemului național de conducte de transport al țițeiului și produselor petroliere, a scăzut 2,3% în primele 9 luni ale anului, la 48,94 milioane lei, pe fondul reducerii cantităților de marfă transportate, care nu a putut fi compensată de majorarea tarifelor reglementate practicate, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Veniturile din exploatare ale Conpet au crescut cu 1,3%, la 334,36 milioane lei, în timp ce cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 1,9%, la 281,85 milioane lei.

"Cantitatea totală de produse transportate a scăzut cu 5,7% în primele nouă luni ale anului 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile scăderii cu 1,5% a cantității transportate pe subsistemul de transport țară și cu 9,7% a celei transportate pe subsistemul import. (...) Creșterea de venituri datorată majorării tarifelor a fost insuficientă pentru a compensa pierderea de venituri datorată scăderii cantităților transportate", se menționează în raportul la 9 luni al companiei.

CONFIRMARE După negocieri discrete, Guvernul va acoperi din pierderile proprietarilor de restaurante. Vor beneficia și agențiile de turism CITEȘTE ȘI CONFIRMARE După negocieri discrete, Guvernul va acoperi din pierderile proprietarilor de restaurante. Vor beneficia și agențiile de turism

De la finalul anului trecut, tarifele reglementate practicate de Conpet, aprobate de ANRM, au fost majorate cu 4%, atât pentru activitatea subsistemului țară, cât și pentru activitatea subsistemului import.

"În perioada ianuarie-septembrie 2020 s-au realizat investiții în valoare de 66,090 milioane lei, față de un programat de 70,523 milioane lei", se mai precizează în documentul citat.

Conpet este controlat de Ministerul Economiei, cu 58,71% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit conpet
cantitati transportate conpet
tarife de transport reglementate conpet