Profitul Enel, în creștere

Profitul Enel, în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2019

Enel a înregistrat venituri de 57.124 milioane de euro în primele 9 luni ale anului, în creștere cu 3,4% față de perioada similară a anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea se datorează în principal activităților Divizei de Infrastructură și Rețele, în special în America Latină, mulțumită contribuției Enel Distribuição São Paulo în Brazilia și soluționării problemelor legate de reglementare în Argentina, precum și activităților Diviziei de Generare Termică și Trading, în principal în Italia.

Profitul curent net al Grupului este de 3.295 milioane de euro, în creștere cu 14,1% față de T3 din 2018.

ANALIZĂ PROFIT TV Copy paste pentru Dow Jones, peso-ul chilian la minim istoric și liniște la BVB CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Copy paste pentru Dow Jones, peso-ul chilian la minim istoric și liniște la BVB

A fost aprobat dividendul provizoriu pentru 2019 la 0,16 euro pe acțiune, distribuirea începând cu 22 ianuarie 2020, o creștere de 14,3% comparativ cu dividendul provizoriu distribuit în ianuarie a acestui an.

„Performanța pozitivă înregistrată în primele noi luni ale anului 2019 demonstrează soliditatea modelului integrat de afaceri al Enel, care a făcut posibilă creșterea profitului curent net al Grupului cu 14% și al EBITDA curent cu 11%.În această perioadă, Grupul și-a accelerat investițiile până la valoarea de peste 6 miliarde de euro, dintre care 84% dedicate energiilor regenerabile și rețelelor, provenind din generarea puternică de numerar, care va susține în continuare ambițiile noastre de dezvoltare pe termen mediu și lung. Mai mult, în aceste nouă luni, Grupul și-a extins cu 24% investițiile în dezvoltarea activelor, dezvoltări ce vor avea loc în anii 2019 și 2020, oferind astfel o vizibilitate completă asupra realizării obiectivelor noastre industriale", a declarat Francesco Starace, CEO și director general al Enel.

Enel România este unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile, prezent pe piața din România din 2005. 

Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și furnizează servicii unui număr de 3 milioane de clienți. Companiile E-Distribuție operează rețele cu o lungime totală de aproximativ 128.000 de kilometri în trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție, și dezvoltă un program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
profit