RADET oprește din nou furnizarea căldurii în București

RADET oprește din nou furnizarea căldurii în București
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2017

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) oprește de vineri furnizării căldurii în București, după ce în ultimele zile au fost înregistrate temperaturi ridicate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Având în vedere evoluția temperaturilor exterioare din ultima perioadă, începând cu data de 28 aprilie 2017 vom iniția procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordați la sistemul centralizat al Municipiului București”, a anunțat RADET.

Reprezentanții regiei au precizat că măsura a fost luată în baza regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, conform căruia oprirea furnizării energiei termice se face după trei zile consecutive în care temperatura medie depășește 10 grade Celsius între orele 18.00 și 06.00, excepție făcând școlile, grădinițele, creșele, spitalele și serele, scrie News.ro.

RADET a oprit și în 4 aprilie furnizarea căldurii în Capitală, fiind atunci anunțată încheierea sezonului de încălzire 2016 - 2017, având în vedere evoluția temperaturilor exterioare din acea perioadă.

Statul vrea să construiască un combinat metalurgic la Cupru Min Abrud CITEȘTE ȘI Statul vrea să construiască un combinat metalurgic la Cupru Min Abrud

După două săptămâni, în 18 aprilie, RADET a decis repornirea sistemului de încălzire, din cauza temperaturile scăzute din acea perioadă.

Tot atunci, primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunța că municipalitatea va trimite o solicitare Ministerului Dezvoltării Regionale pentru modificarea hotărârii de Guvern care prevede condițiile de pornire și oprire a sistemului de încălzire. 

Profit.ro organizează, în 15 mai, la Hotel Intercontinental, cu începere de la ora 9.00, Profit Energy.forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
radet
caldura