Raport: Cererea globală de țiței va ajunge la cel mai ridicat nivel în 2026

Raport: Cererea globală de țiței va ajunge la cel mai ridicat nivel în 2026
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2021

Cererea globală de țiței va ajunge la cel mai ridicat nivel în 2026, cu doi ani mai devreme decât s-a estimat inițial, pe fondul adoptării rapide pe plan global a vehiculelor electrice, se arată într-un raport publicat de firma norvegiană de consultanță Rystad Energy, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea globală ar urma să atingă nivelul de vârf de 101,6 milioane de barili pe zi (bpd) în 2026, în timp ce în noiembrie se estima în 2028 un nivel de vârf de 102,2 milioane bpd, scrie Agerpres.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

"Adoptarea electrificării în sectorul transporturilor și în alte sectoare dependente de țiței accelerează, ceea ce înseamnă că se va renunța la petrol mai devreme decât se previziona anterior", susțin analiștii de la Rystad.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Înaintea pandemiei de coronavirus (COVID-19), la începutul lui 2020, Rystad anticipa că cererea globală de țiței va atinge cel mai ridicat nivel în 2030, la 106 milioane bpd. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rystad energy
petrol