Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă se va opri planificat pe 8 mai, pentru mentenanță

Reactorul 1 al centralei nucleare din Cernavodă se va opri planificat pe 8 mai, pentru mentenanță
scris 5 mai 2022

Compania de stat Nuclearelectrica, producător de energie care administrează centrala din Cernavodă, anunță că reactorul 1 va intra în programul de oprire planificată începând cu data de 8 mai 2022 pentru mentenanță și testări.

”SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată începând cu data de 08.05.2022. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Național va avea loc la ora 11:00. Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, inițiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane și bugetare corespunzătoare”, precizează compania.

INFOGRAFICE Statele balcanice, inclusiv România, pot fi principalele victime ale embargo-ului impus de UE țițeiului rusesc CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Statele balcanice, inclusiv România, pot fi principalele victime ale embargo-ului impus de UE țițeiului rusesc

În perioada opririi planificate, se vor efectua activități din următoarele programe:

- Programul de mentenanță preventivă;

- Programul de mentenanță corectivă;

- Programul de inspecții;

- Programul de testări obligatorii pe perioada opririlor planificate;

- Programul de implementare modificări de proiect.

”Lucrările se vor executa în condiții de siguranță pentru personalul centralei, public și mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă si cu respectarea tuturor măsurilor de protecție împotriva COVID-19”, mai arată compania.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 1,01 miliarde lei, în creștere cu 45,5% față de anul 2020 (699,3 miliarde lei). Veniturile din exploatare au crescut cu 28,1%, la 3,2 miliarde lei.

Producția de energie a scăzut în anul 2021 cu 1,7%, la 10.377 GWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
cernavoda
reactor