Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, cunoscut ca un fervent militant pentru probleme de mediu, a instalat panouri solare la Castelul Windsor și plănuiește să modifice automobilele Bentley deținute de familia regală pentru ca aceastea să poată funcționa cu biocombustibil, au anunțat reprezentanți ai casei regale britanice, potrivit Reuters.
Regele Charles a instalat panouri solare pe o porțiune din domeniul Castelului Windsor cunoscută sub denumirea de Lord Chamberlain’s Upper Store, unde a înlocuit acoperișul din plumb, iar planul său constă în a adăuga mai multe panouri solare în viitor, au precizat oficialii britanici, arată G4Media.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Familia regală deține limuzine Bentley care vor fi modificate pentru a putea funcționa cu biocombustibil anul viitor, o etapă intermediară înainte ca flota de automobile regale să devină în cele din urmă electrică, au mai spus ei.
Regele britanic este cunoscut drept un militant pe probleme de mediu, iar, în 2020, suveranul britanic a descris încălzirea globală și schimbările climatice drept cea mai mare amenințare cu care s-a confruntat vreodată omenirea.
Oficiali ai casei regale au făcut publice aceste informații cu prilejul detalierii raportului anual de venituri și cheltuieli finanțate de contribuabili, cunoscut sub denumirea de Sovereign Grant și publicat miercuri.
Potrivit raportului, cheltuielile oficiale în perioada 2023-2024 au fost de 89,1 milioane de lire sterline, depășind suma alocată de 86,3 milioane de lire sterline, ceea ce a forțat casa regală să apeleze la rezerve din fonduri proprii pentru a finanța deficitul, deși cu o sumă mai mică decât anul trecut.
Cheltuielile totale au scăzut cu 17% în comparație cu anul financiar 2022-2023, grație unei scăderi cu 10,8 milioane de lire sterline a costurilor de întreținere a proprietății.
CITEȘTE ȘI Austria introduce „Schnitzel Bonus”Sovereign Grant a înregistrat venituri suplimentare aproape duble, în cuantum de 19,8 milioane de lire sterline, în urma unei creșteri a vânzării de bilete pentru vizitarea palatelor regale, care au înregistrat vânzări apropiate de nivelurile de dinainte de pandemia de COVID-19.
Familia regală britanică intenționează de asemenea să intre în posesia a două noi elicoptere în acest an financiar, se arată în raport. Documentul a justificat costul noilor elicoptere, spunând că cele existente au o vechime de 15 ani și că noile aparate de zbor îi vor ajuta pe membrii familiei regale să onoreze mai multe angajamente într-o singură zi.
CITEȘTE ȘI Ministru: În următorii 3-5 ani vom avea peste 10.000 MW energie solară și eoliană în plusPer ansamblu, costurile pentru călătorii s-au ridicat la 4,2 milioane de lire sterline, cea mai costisitoare călătorie în străinătate fiind vizita de stat a regelui Charles și a reginei Camilla în Kenya, care a costat 167.000 de lire sterline.