Regiunea Toscana cere compensații mari în schimbul aprobării unui terminal de gaze naturale lichefiate în portul Piombino

Regiunea Toscana cere compensații mari în schimbul aprobării unui terminal de gaze naturale lichefiate în portul Piombino
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2022

Regiunea Toscana a cerut investiții de sute de milioane de euro in schimbul găzduirii unui nou terminal plutitor de gaze naturale lichefiate (GNL) in portul toscan Piombino, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația regiunii a declarat că a aprobat noul terminal, dar a adăugat că trimite o listă de solicitări guvernului național.

ANPC a amendat compania Electrica Furnizare cu 20.000 de lei pentru neemiterea la timp a facturilor CITEȘTE ȘI ANPC a amendat compania Electrica Furnizare cu 20.000 de lei pentru neemiterea la timp a facturilor

În iunie, operatorul italian de rețele de gaze Snam, controlat de stat, a cumpărat o nouă unitate plutitoare de stocare și regazificare (FRSU), în efortul de a spori securitatea energetică a țării în fața scăderii livrărilor de gaze rusești.

Președintele Toscanei, Eugenio Giani, care este și comisarul special pentru terminal, a cerut guvernului național să aprobe un grant de 200 de milioane de euro pentru curățarea unei vechi fabrici siderurgice din orașul-port.

Giani a mai solicitat investiții finanțate de stat în valoare de 145 de milioane de euro pentru a sprijini turismul și pentru a construi infrastructură.

El a mai cerut Romei să aprobe o reducere de cel puțin 50% a facturilor pentru energie în cazul gospodăriilor și companiilor din Piombino, pentru cei trei ani în care vasul va fi ancorat în port.

Aceasta se adaugă la suma de 100 de milioane de euro deja solicitată pentru construirea de parcuri eoliene și solare în Piombino.

Giani a spus că va semna avizul pentru FRSU.

viewscnt
Afla mai multe despre
toscana
gaze naturale lichefiate