Restart Energy One atrage 21 milioane euro de la fondul american Tejas Capital, la o evaluare de 87,5 milioane euro

Restart Energy One atrage 21 milioane euro de la fondul american Tejas Capital, la o evaluare de 87,5 milioane euro

Armand Domuța, CEO și fondator al Restart Energy

Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2021

Restart Energy One (indice bursier REO26), furnizor independent de energie electrică și gaze naturale pe piața locală, a încheiat o rundă privată de investiții cu fondul american Tejas Capital, în valoare de 21 milioane euro, la o evaluare a companiei de 87,5 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest pas este parte a strategiei dezvoltate în parteneriat cu Interlink Capital Strategies din Washington, companie de consultanță și administrare a fondurilor, pentru obținerea de finanțări în valoare de 500 de milioane de euro necesare finalizării proiectelor de energie verde de 500 MW pe care compania vrea să le dezvolte în următorii cinci ani.

Totodată, Restart Energy intenționează să integreze o capacitate de stocare de cel puțin 200 MW, pentru furnizarea directă de energie către consumator. La începutul acestui an, REO a solicitat colaborarea Ambasadei Statelor Unite în România și EXIM Bank, pentru a-și  consolida parteneriate strategice din regiune.

Cîțu explică de ce au explodat prețurile la energie: Tranziția la energia verde CITEȘTE ȘI Cîțu explică de ce au explodat prețurile la energie: Tranziția la energia verde

„Fondurile investite de Tejas Capital vor fi folosite pentru dezvoltarea infrastructurii necesare proiectelor de energie verde și dezvoltarea companiei în România, contribuind la atingerea obiectivului strategic anunțat anterior, acela  de a deveni primul furnizor de energie regenerabilă din regiune până în 2025”, afirmă Armand Domuța, CEO și fondator al Restart Energy. 

În primăvară, după ce a închis cu succes cu succes o operațiune de vânzare de obligațiuni în valoare de 16 milioane lei la începutul lunii februarie, Restart Energy a adus titlurile la cota BVB.

Emisiunea de obligațiuni marchează intrarea companiei pe piața de capital și este primul pas în execuția strategiei sale de dezvoltare pe urmatorii 5 ani. 

Virgil Popescu: Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o formă de escrocherie, există amenzi pentru așa ceva. Practic iau niște bani în avans CITEȘTE ȘI Virgil Popescu: Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o formă de escrocherie, există amenzi pentru așa ceva. Practic iau niște bani în avans

Srategia Restart Energy vizează extinderea numărului de clienți, și, implicit a cotei de piață, integrarea de active de producție regenerabilă, extinderea regională și atingerea țintei de a furniza energie 100% din surse regenerabile.

Managementul Restart Energy, o companie înființată în 2015 la Timișoara, vizează o majorare semnificativă a cifrei de afaceri prin creșterea numărului de clienți, dar și prin adăugarea de noi linii de business - precum vânzarea de echipamente. Astfel, Restart Energy mizează pe venituri de 220 milioane de lei în 2021, mai mult cu 100 de milioane de lei (+83%) față de anul trecut. Conducerea companiei are în plan ca la sfârșitul lui 2021 să atingă un profit net de 24,2 milioane de lei, comparativ cu aproximativ 13 milioane de lei (estimat) anul trecut.

Restart Energy și-a dublat numărul de clienți în primele 6 luni ale anului, de la startul liberalizării ajungând la 50.000 de locuri de consum.

Datorită liberalizării pieței, Restart Energy a atras 25.000 de clienți în primele șase luni, mai mult cu 50% față de proiecțiile anunțate la începutul anului. Strategia de vânzări a fost construită pe atragerea  clienților persoane fizice pentru a maximiza expertiza companiei în managementul microvolumelor, segment tradițional cu o profitabilitate ridicată. Totodată, cantitățile de energie și gaze furnizate clienților finali în primele 6 luni ale anului au crescut cu 30%, respectiv 50%, față de aceași perioadă a anului trecut.

Compania are operațiuni în România și Serbia și, începând cu 2021, intenționează să se dezvolte pe mai multe piețe europene, incluzând Germania și Spania.

viewscnt
Afla mai multe despre
restart energy
obligațiuni verzi