România își asigură miercuri peste 86% din consumul de electricitate din surse regenerabile

România își asigură miercuri peste 86% din consumul de electricitate din surse regenerabile
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2021

România își asigură peste 86% din consumul național de energie electrică din surse regenerabile, miercuri în jurul prânzului, și exportă aproximativ 1.500 de MW, potrivit datelor privind starea sistemului energetic național în timp real, postate pe site-ul Transelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, la ora 11:35, energia hidro producea 3.513 MW, urmată de cea eoliană - 2.195 MW. Alte surse regenerabile erau panourile fotovoltaice - 487 MW și biomasa - 87 MW, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Jean Tucan, Organizația Patronală Mamaia Constanța: Turistul trebuie respectat. Ne lovim de dorința românului de a nu munci. Este nevoie de o strategie. Mesaj către investitori și autorități

Sursele convenționale asigurau 1.055 MW (cărbune), 699 MW (nuclear) și 663 MW (hidrocarburi).

Consumul țării, la ora menționată, era de 7.222 MW, producția - de 8.681 MW, iar diferența de 1.459 MW era exportată.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

De asemenea, miercuri, România este și cea mai ieftină piață spot de energie din regiune, cu o medie de 64,71 euro pe MWh, potrivit operatorului bursier OPCOM.

Spre comparație, în țările cu care România este cuplată, Ungaria, Cehia și Slovacia, energia costă 65,72 euro pe MWh. 

viewscnt
Afla mai multe despre
românia
transelectrica