România, Polonia, Ungaria și Republica Moldova, interesate de facilitățile de stocare a gazelor naturale din Ucraina

România, Polonia, Ungaria și Republica Moldova, interesate de facilitățile de stocare a gazelor naturale din Ucraina
scris 18 ian 2020

România, Polonia, Ungaria și Republica Moldova ar putea fi interesate de facilitățile de stocare a gazelor naturale din Ucraina, informează site-ul ukrinform.net.

"Vecinii noștri și-ar putea arăta interesul pentru facilitățile noastre de stocare. În special Polonia a anunțat că intenționează să-și extindă propriile sale facilități de stocare. Și Republica Moldova, România și Ungaria au necesități similare. Avem oportunități semnificative legate de infrastructură care nu sunt pe deplin utilizate în prezent", a afirmat Serhiy Makohon, directorul general al operatorului sistemului de transmisie a a gazelor naturale din Ucraina (GTSO), într-o postare pe Facebook.

Oficialul susține că facilitățile de stocare a gazelor naturale din Ucraina sunt cele mai mari din Europa, dar în prezent este utilizată mai puțin de 50% din capacitatea lor, scrie Agerpres.

USB-C ar putea fi impus de anul acesta ca standard unic pentru alimentarea gadgeturilor în Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI USB-C ar putea fi impus de anul acesta ca standard unic pentru alimentarea gadgeturilor în Uniunea Europeană

"Dezvoltarea cooperării regionale ar trebui să devină una dintre prioritățile politicii energetice ucrainene în următorii ani", a declarat Makohon.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
gaze naturale
ucraina
romania