Romgaz se așteaptă să fie executată de ANAF pentru neplata unor dividende către stat

Romgaz se așteaptă să fie executată de ANAF pentru neplata unor dividende către stat
scris 13 nov 2020

Romgaz estimează că va fi executată de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru neplata unor dividende către stat, conform OUG 114/2018, deși a contestat în instanță raportul ANAF, se arată în raportul privind rezultatele financiare ale producătorului de gaze, remis, vineri, Bursei de Valori București.

Grupul Romgaz a înregistrat un provizion de 26,1 milioane de lei în urma inspecției economico-financiare efectuate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) privind respectarea prevederilor OUG nr. 114/2018, respectiv art. 43 în legătură cu distribuirea sub formă de dividende a 35% din rezervele existente la 31 decembrie 2018, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Statul preia activele combinatului siderurgic COS Târgoviște în contul datoriilor bugetare ale companiei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Statul preia activele combinatului siderurgic COS Târgoviște în contul datoriilor bugetare ale companiei

"ANAF consideră că dividendele acordate statului român ca acționar majoritar ar fi trebuit să fie mai mari cu 24,3 milioane lei; la această sumă se adaugă penalități pentru plata cu întârziere a acestor dividende. Societatea a contestat în instanță raportul emis de ANAF, însă estimează că ANAF va executa societatea pentru această sumă înainte de finalizarea litigiului", explică reprezentanții companiei energetice.

Producătorul de gaze Romgaz a obținut, în primele nouă luni ale anului, un profit net de 941,9 milioane de lei, în scădere cu 20,52% comparativ cu perioada similară a anului trecut.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
anaf