Rusia va relua mai repede livrările de țiței către Europa prin conducta Prietenia

Rusia va relua mai repede livrările de țiței către Europa prin conducta Prietenia
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2019

Rusia intenționează să restabilească furnizările de țiței către Europa prin conducta Druzhba (Prietenia) în două săptămâni, a anunțat Dmitry Kozak, adjunctul premierului rus, după discuții comune cu Belarus, Ucraina și Polonia, desfășurate la Minsk, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zilele trecute Polonia, Germania, Ucraina și alte state au anunțat că au suspendat importurile de petrol rusesc via conducta Druzhba din cauza calității slabe a țițeiului. Problemele de calitate au apărut săptămâna trecută, când un producător rusesc, care până acum nu a fost identificat, a contaminat petrolul cu mari cantități de clorură organică. Această substanță este utilizată pentru a crește producția de petrol, dar trebuie separată de țiței înainte de livrarea petrolului deoarece poate deteriora echipamentele de rafinare, arată Agerpres.

Compania elenă J&P AVAX a oferit cel mai bun preț pentru construcția gazoductului dintre Bulgaria și Grecia CITEȘTE ȘI Compania elenă J&P AVAX a oferit cel mai bun preț pentru construcția gazoductului dintre Bulgaria și Grecia

Ministerul Energiei din Rusia a anunțat că grupul Transneft, care deține monopolul asupra conductelor petroliere din Rusia, și alte companii din Rusia au un plan pentru a contracara efectele petrolului contaminat dar nu a oferit alte detalii.

Suspendarea importurilor de petrol via conducta Druzhba provoacă o serioasă problemă de aprovizionare rafinăriilor grupului polonez PKN Orlen precum și rafinăriilor din Germania aparținând companiilor Total, Shell, BP și Rosneft. Conducta Druzhba deservește de asemenea Cehia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petrol