STUDIU Tranzacțiile de fuziuni și achiziții din industria petrolului și gazelor vor crește, în timp ce așteptările privind prețul petrolului se stabilizează

STUDIU Tranzacțiile de fuziuni și achiziții din industria petrolului și gazelor vor crește, în timp ce așteptările privind prețul petrolului se stabilizează
scris 11 oct 2017

Fuziunile și achizițiile vor înflori în sectorul petrolului și gazelor, susținute de așteptările investitorilor și companiilor din domeniu penttru stabilizarea prețurilor, arată studiul A.T. Kearney din 2017, Gas and Oil M&A. Raportul relevă o îmbunătățire bruscă a tranzacțiilor anunțate la sfârșitul anului trecut, deși 45% din tranzacțiile în valoare de 850 miliarde de dolari declarate din ianuarie 2016 sunt încă în așteptare.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

"Industria petrolului și gazelor are o șansă extraordinară de a beneficia din stabilizarea prețurilor petrolului, care pot alimenta activitatea în vederea îmbunătățirii bilanțurilor, și acumularea de numerar pentru proiecte de capital prin cesionari", a comentat Brent Ross, Principal în cadrul A.T. Kearney și co-autor al studiului. "În plus, mulți cumpărători au nevoie de achiziții pentru a reface rezervele care s-au diminuat în mediul dificil din ultimii doi ani".

Studiul a identificat un optimism puternic pentru anul următor, cu mai mult de două treimi dintre directorii chestionați care se așteaptă ca achizițiile și fuziunile să crească moderat sau chiar agresiv în anul următor. Condițiile de piață îmbunătățite au generat deja mai multe tranzacții gigant începând din anul 2016, incluzând achiziționarea de către Sinoco, în valoare de 50 miliarde de dolari, a Energy Transfer Partners, fuziunea de 43 miliarde de dolari a Enbridge și Spectra Energy și tranzacția de 32 miliarde de dolari care combină operațiunea de petrol și gaze a GE cu Baker Hughes.

Britanicii de la Vast Resources au în plan dublarea producției de la Mănăila și angajări CITEȘTE ȘI Britanicii de la Vast Resources au în plan dublarea producției de la Mănăila și angajări

“Cercetarile noastre indică interesul reînnoit pentru fuziunile și achizițiile downstream, în special în rândul companiilor din domeniul petrochimiei, prinse în încheieri de tranzacții fără precedent din sectorul chimic mai larg. De asemenea, fuziunile și achizițiile din domeniul alimentării de carburant sunt reprezentate de companiile petroliere internaționale (CPI), independenții upstream și investitorii financiari care au interese în achiziționarea de șisturi din SUA și din Marea Nordului, precum și consolidarea în cadrul serviciilor petroliere ", a declarat Alvin See, Principal în cadrul A.T. Kearney și co-autor al studiului.

Având semne că perspectivele de investiții se îmbunătățesc, studiul indică faptul că investitorii financiari vor fi mai activi în 2017 și vor fi deschiși noilor structuri de tranzacții. În condițiile în care prețurile petrolului se mențin constante și sentimentul industriei se îmbunătățește, investitorii se deplasează pentru a capta terenuri, pentru a-și asigura bunurile cu venituri sigure și pentru a valorifica oportunitățile oferite de serviciile petroliere.

"Incertitudinea pe termen lung ca urmare a tranziției energetice, preocupările legate de cererea de petrol și tendințele digitale, înseamnă că societățile urmăresc, de asemenea, tranzacții strategice în materie de energie alternativă și noi capabilități centrate în jurul digitalizării pentru a fi mai bine plasate într-un lanț valoric în schimbare," a comentat Richard Forrest, Partener global AT Kearney pentru Practica Energetică și co-autor al studiului.

A.T. Kearney este o companie internațională de top din domeniul consultanței de management, cu birouri în peste 40 de țări.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
gaze
achizitii