Țările de Jos: Guvernul va acoperi facturile la energie ale consumatorilor vulnerabili

Țările de Jos: Guvernul va acoperi facturile la energie ale consumatorilor vulnerabili
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2022

Guvernul din Țările de Jos ar urma să aloce cel puțin 150 milioane de euro pentru a preveni ca în următoarele luni furnizorii de energie să taie aprovizionarea persoanelor fizice, dacă acestea nu își pot plăti facturile, a anunțat postul de televiziune RTL, citând surse guvernamentale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Țările de Jos ar urma să înființeze un fond pentru a prelua facturile persoanelor care au fost nevoite anul acesta să treacă la noi contracte pentru energie, mai scumpe, ele trebuind să demonstreze că le este imposibil să plătească facturile, scrie Agerpres.

Nuclearelectrica și Nova Power&Gas fac joint-venture 50%-50% pentru mini-reactoarele nucleare americane NuScale. Clujenii dețin amplasamentul de la Doicești CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica și Nova Power&Gas fac joint-venture 50%-50% pentru mini-reactoarele nucleare americane NuScale. Clujenii dețin amplasamentul de la Doicești

Fondul va fi parțial finanțat de furnizorii de energie, deoarece îi va proteja pentru a nu intra în faliment dacă clienții nu pot plăti, susține RTL.

Detaliile planului ar urma să fie anunțate curând.

Opoziția l-a criticat în mod repetat pe premierul Mark Rutte că nu a oferit suficient sprijin direct persoanelor care se confruntă cu dificultăți la plata facturilor la energie.

Presa scria că Executivul ar urma să anunțe că va cheltui aproximativ 16 miliarde de euro în 2023 pentru a ajuta persoanele afectate de creșterea prețurilor la energie și alimente.

viewscnt
Afla mai multe despre
facturi energie
consumatori