Teodor Chirică, fost director general al Nuclearelectrica, a fost numit administrator provizoriu al companiei

Teodor Chirică, fost director general al Nuclearelectrica, a fost numit administrator provizoriu al companiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2019

Teodor Chirică, fost director general al Nuclearelectrica, a fost numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica, (simbol bursier SNN), compania care operează centrala nucleară din Cernavodă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Societatea Nationala Nuclearelectrica informează acționarii că, în data de 19 decembrie 2019, Consiliul de Administrație al SNN a aprobat, la recomandarea Comitetului de Nominalizare și Remunerare nr. 14958/16.12.2019, numirea lui Chirica Minodor Teodor ca administrator provizoriu, cu o durată a mandatului până la întrunirea adunării generale ordinare a acționarilor, în conformitate cu prevederile art. 1372 din Legea nr. 31/1990, având în vedere experiența și expertiza profesională, conform CV-ului anexat prezentului raport curent", arată un anunț transmis BVB.

Discret: ANRE s-a pregătit pentru abrogarea suprataxei de 2% din energie și gaze. După atenționările Profit.ro, Orban a atacat direct ANRE CITEȘTE ȘI Discret: ANRE s-a pregătit pentru abrogarea suprataxei de 2% din energie și gaze. După atenționările Profit.ro, Orban a atacat direct ANRE

Întreaga sa activitate este legată de industria nucleară, scrie News.ro.

În ianuarie 2018, Teodor Chirică a fost numit președinte al Consiliului Executiv al Forumului Atomic European (Foratom), din Bruxelles.

Chirica este totodată consilier al directorului general al Nuclearelectrica din octombrie 2017. De asemenea, Teodor Chirica a fost director general al Nuclearelectrica între martie 2005 – ianuarie 2009.

Între iunie 2009 – august 2013, a fost director general al AMEC România, una dintre cele mai mari companii de inginerie, management de proiect și consultanță din lume.

Nuclearelectrica a realizat în primele nouă luni un profit net mai mare cu aproape 30%, de 415,94 milioane lei, și venituri din exploatare în creștere cu 15%, de 1,81 miliarde lei, față de perioada similară a anului trecut.

Producția de energie a crescut cu 1,5%, la 7.524 GWh.

viewscnt
Afla mai multe despre
teodor chirica
nuclearelectrica