Tesla fuzionează cu SolarCity într-o tranzacție evaluată la 2,6 mld. dolari, cea mai mare din industria energiei solare

Tesla fuzionează cu SolarCity într-o tranzacție evaluată la 2,6 mld. dolari, cea mai mare din industria energiei solare
scris 1 aug 2016

Producătorul american de mașini electrice Tesla Motors a ajuns la un acord pentru preluarea SolarCity, cu activități în proiectarea și instalarea de panouri solare, într-un schimb de acțiuni evaluat la aproximativ 2,6 miliarde de dolari, cea mai mare mare tranzacție de pe piața energiei solare. 

Acționarii SolarCity, al cărei președinte este Elon Musk, co-fondator și directorul general al Tesla Motors, vor primi 0,11 acțiuni Tesla în schimbul unei acțiuni SolarCity, potrivit MarketWatch. Tranzacția evaluează acțiunile SolarCity la 25,37 dolari/unitate.

Prețul oferit acționarilor SolarCity este mai mic decât cel înaintat în luna iunie, când Musk a propus fuziunea celor două companii. Oferta inițială evalua acțiunile SolarCity la 26,50-28,50 dolari/unitate.

Tesla Motors va deveni o \ CITEȘTE ȘI Tesla Motors va deveni o "gorilă" de 700 de miliarde de dolari, susține un investitor miliardar

În urma anunțului de luni, titlurile SolarCity s-au depreciat cu 6% în tranzacțiile pre-market, la 25,10 dolari/unitate, în timp ce acțiunile Tesla au crescut cu 0,1%, până la prețul de 235,12 dolari/unitate.

Potrivit unui comunicat al Tesla, combinarea activităților celor două companii va duce la sinergii directe în valoare de 150 milioane de dolari în primele 12 luni de la finalizarea tranzacției, care urmează să fie votată de acționarii Tesla și SolarCity. 

Musk s-a abținut de la votul dat de Consiliul de Adminstrație al Tesla și va face același lucru și în cazul deciziei board-ului SolarCity. Șeful Tesla este cel mai mare acționar la ambele companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla motors
solarcity
elon musk
fuziune
investitie