Tranzacție: O divizie locală a gigantului francez Veolia, compania-mamă a Apa Nova, a cumpărat operatorul de apă din Popești Leordeni de la un politician PSD

Tranzacție: O divizie locală a gigantului francez Veolia, compania-mamă a Apa Nova, a cumpărat operatorul de apă din Popești Leordeni de la un politician PSD
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 13 iun 2019

Firma Veolia Apă Servicii, operatorul sistemelor publice de apă potabilă și canalizare din orașele Otopeni și Chitila, controlat de gigantul francez al utilităților Veolia, continuă extinderea în Ilfov, după ce a preluat furnizorul local al serviciului de apă și canalizare din Popești Leordeni, Vital Blueaqua SA, un business cu rulaj anual de peste 13 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Popești Leordeni, operarea serviciului de canalizare era împărțită între Vital Blueaqua SA și Apa Nova București din grupul Veolia de dinainte de recenta achiziție, prețul total fiind compus din tarifele aplicate de ambele companii.

Vital Blueaqua SA administrează o rețea de distribuție de circa 120 de kilometri, din care 55 km reprezintă rețea de distribuție apă potabilă, iar 65 km este rețea canalizare, serviciul de apă și canalizare în orașul Popești Leordeni fiind furnizat către 35.000 de consumatori.

Google a publicat prima imagine oficială cu Pixel 4 CITEȘTE ȘI Google a publicat prima imagine oficială cu Pixel 4

"Ritmul accelerat de dezvoltare al localității, precum și posiblitatea Veolia, ca investitor, de a ține ritmul cu evoluția nevoilor locale din punct de vedere al infrastructurii de apă și canalizare, au fost argumentele de bază care au dus la realizarea acestei tranzacții”, spune șeful Veolia pe România, Mădălin Mihailovici, care este și directorul general al Apa Nova București.

Veolia Apă Servicii promite că, în perioada următoare, din punct de vedere operațional, eforturile noului management al Vital Blueaqua vor fi concentrate pe modernizarea rețelelor de apă și canalizare ale furnizorului, precum și pe modernizarea echipamentelor tehnologice utilizate în activitățile de zi cu zi.

"De asemenea, pentru eficientizarea și modernizarea companiei se are în vedere implementarea unui sistem inteligent de contorizare, care va permite citirea la distanță a consumului de apă la utilizatori. Acesta, dincolo de introducerea unui element de digitalizare în cadrul operațiunilor, va permite și creșterea eficienței acestora", menționează Veolia.

CNAIR anunță că au fost desemnați câștigătorii pentru construcția a încă 54,9 kilometri din Autostrada Transilvania CITEȘTE ȘI CNAIR anunță că au fost desemnați câștigătorii pentru construcția a încă 54,9 kilometri din Autostrada Transilvania

Vital Bluequa SA a terminat anul trecut cu un profit net de 2,64 milioane lei, în creștere cu peste 6% față de 2017, la o cifră de afaceri de 13,41 milioane lei, cu 5% mai mare comparativ cu anul anterior. Veolia Apă Servicii a înregistrat în 2018 un profit net de circa 165.000 lei și un rulaj de 17,56 milioane lei.

"Investițiile prioritare ale companiei se vor axa în primii ani pe îmbunătățirea performanțelor, prin creșterea calității serviciului", a mai spus CEO-ul Veolia România, Mădălin Mihailovici.

Operatorul de apă și canalizare din Popești Leordeni era controlat de Adrian Păun, consilier local PSD în Măgurele și fost candidat la primăria orașului din partea social-democraților la alegerile locale din 2016, cu 95% din acțiuni. Restul de capital se afla în posesia companiei Aqua Terra Construcții SRL, unde asociat unic este soția lui Păun, Minodora Bucur.

Mark Zuckerberg ar fi știut despre practicile discutabile ale Facebook referitoare la confidențialitatea datelor CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg ar fi știut despre practicile discutabile ale Facebook referitoare la confidențialitatea datelor

Aqua Terra Construcții are obiect de activitate sinergic cu Vital Blueaqua SA, respectiv construcția de rețele edilitare de apă și canalizare, colectarea și tratarea apelor uzate, precum și colectarea, tratarea și eliminarea deșeurilor nepericuloase.

Adrian Bucur s-a aflat la conducerea diverselor structuri care au administrat sistemul de apă și canalizare din Popești Leordeni încă din prima parte a anilor 2000. Potrivit ultimei sale declarații de avere, el a încasat în 2017 dividende de peste 554.000 lei de la Vital Blueaqua SA, plus circa 164.000 lei din indemnizația de administrator al firmei, adică aproape 14.000 lei pe lună.

Veolia Apă Servicii furnizează în prezent servicii pentru Administrația Prezidențială, Parlamentul României și Aeroportul Internațional Henri Coandă, dar și pentru centre comerciale și instituții de cercetare. Compania este operator al serviciului public de alimentare cu apă din orașul Otopeni, începând cu anul 2007, pentru o perioadă de 25 de ani, dar și pentru orașul Chitila, din 2016, pentru o perioadă contractuală de 10 de ani.

Grupul francez Veolia este lider mondial în furnizarea serviciilor de apă, de energie și de salubritate, activează pe piața din România din 1992 și își desfășoară activitatea prin entitățile Apa Nova București, Apa Nova Ploiești, Veolia Energie Prahova, Veolia Energie Iași, dar și prin Veolia Apă Servicii și Veolia Energie România, care operează și în Otopeni.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa nova
veolia
tarife apa nova
tarife apa potabila
tarife canalizare
tva servicii apa si canalizare
profit apa nova
primaria capitalei