ULTIMA ORĂ Acuzat că și-a falsificat CV-ul, Marius Carașol a fost demis de la șefia Transelectrica. Coșea: Ni s-a confirmat că diploma lui este falsă. El a și dispărut, nu mai răspunde nici la telefon!

ULTIMA ORĂ Acuzat că și-a falsificat CV-ul, Marius Carașol a fost demis de la șefia Transelectrica. Coșea: Ni s-a confirmat că diploma lui este falsă. El a și dispărut, nu mai răspunde nici la telefon!
scris 19 sep 2019

Președintele directoratului Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost revocat joi din funcție, potrivit unor surse consultate de News.ro, după ce în presă au apărut informații potrivit cărora și-a falsificat CV-ul.

”Marius Dănuț Carașol a fost revocat joi în urmă cu jumătate de oră atât din funția de președinte al directoratului, cât și din cea de membru al directoratului”, au declarat joi pentru News.ro surse din cadrul Ministerului Economiei, acționarul majoritar al companiei de stat, scrie News.ro

"A dispărut, nu a mai răspuns nici la telefon, astfel că a fost revocat din funcție", spune la Digi 24 Mircea Coșea, președinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica, precizând că a primit și din partea universității confirmarea că diploma este falsă.

Ieri, Coșea spunea că i-a cerut lui Carașol explicații și că acesta i-a prezentat documente, inclusiv diploma, care par în regulă.

"Se jură pe tot ce se poate jura că totul este în regulă", spune Coșea, precizând că Marius Carașol a efectuat cursuri la seral. Coșea spune că i-a recomandat acestuia să se adreseze Universității Politehnica pentru a rezolva problema, precizând că și ministerul, ca acționar principal al Transelectrica, se va adresa universității pentru verificări.

"Documentele păreau originale. Astăzi este arătat că sunt false", spune astăzi Coșea.

Când a fost numit Carașol la conducerea companiei Transelectrica, consiliul de supraveghere era condus de Gheorghe Olteanu, care fusese consilierul lui Dănuț Andrușcă, fost ministru al Economiei.

Edupedu.ro: Marius Carașol, președintele Transelectrica, și-ar fi falsificat CV-ul, unde susține că a absolvit Politehnica. Coșea: Am vorbit cu el, mi-a prezentat documente, se jură pe tot ce se poate jura că totul este în regulă CITEȘTE ȘI Edupedu.ro: Marius Carașol, președintele Transelectrica, și-ar fi falsificat CV-ul, unde susține că a absolvit Politehnica. Coșea: Am vorbit cu el, mi-a prezentat documente, se jură pe tot ce se poate jura că totul este în regulă

Potrivit Edupedu.ro, președintele Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, care susține în CV-ul oficial că “este absolvent al Facultății de Electrotehnică din cadrul Universității Politehnica București”, ar fi urmat cursurile universității, a repetat doi ani de facultate, dar nu a mai absolvit-o.

Sursa citată menționează că diploma lui Marius Dănuț Carașol ar fi falsă.

Consiliul de Supraveghere al transportatorului național de energie Transelectrica i-a solicitat deja lui Marius-Dănuț Carașol toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile către Universitatea Politehnica București pentru validarea autenticitãții acestora, ca urmare a informațiilor publicate în presã referitoare la autenticitatea studiilor președintelui directoratului Transelectrica, ”în vederea clarificãrii acestei situații”.

”Ca urmare a informațiilor publicate în presã referitoare la autenticitatea studiilor președintelui Directoratului CNTEE Transelectrica, Marius-Dãnuț Carașol, Compania Naționalã de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA face urmãtoarele precizãri: În vederea clarificãrii acestei situații, Consiliul de Supraveghere al Companiei i-a solicitat deja domnului Marius-Dãnuț CARAȘOL toate documentele de atestare a studiilor în original, cu recomandarea de a întreprinde personal demersurile cãtre Universitatea Politehnica București pentru validarea autenticitãții acestora; În mãsura în care autoritãțile abilitate sã autentifice documentele de studii ale lui Marius-Dãnuț Carașol se vor exprima, vor fi dispuse mãsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale și statutare; Consiliul de Supraveghere al Companiei analizeazã cu maximã seriozitate și responsabilitate aceastã problemã, având în vedere cã Transelectrica este o societate strategicã la nivel național și o companie listatã la Bursa de Valori București”, informează un comunicat al Transelectrica.

Reprezentanții Universității Politehnica București au transmis că președintele Transelectrica nu a finalizat studiile.

”Persoana menționată de dumneavoastră în solicitarea transmisă a fost student al UPB, dar nu a finalizat studiile”, au transmis reprezentanții Universității. 

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
marius dănuț carașol