Un număr de 14 state americane au dat în judecată administrația Biden, contestând sistarea acordării de licențe pentru petrol și gaze pe terenuri și ape federale

Un număr de 14 state americane au dat în judecată administrația Biden, contestând sistarea acordării de licențe pentru petrol și gaze pe terenuri și ape federale
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2021

Un număr de 14 state americane, între care Louisiana and Wyoming, au dat în judecată administrația Biden, contestând sistarea acordării de licențe pentru petrol și gaze pe terenuri și ape federale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Acțiunile în justiție, prin care se încearcă reluarea licitațiilor pentru foraje pe terenuri federale, au survenit cu o zi înainte ca administrația să înceală o evaluare a programului de acordare a licențelor pentru forajele de petrol și gaze, scrie News.ro.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

Biden, un democrat, a semnat în ianuarie un decret prin care a fost suspendată acordarea de contracte de leasing, în așteptarea acestei evaluări.

În timpul campaniei sale electorale, Biden s-a angajat să oprească acordarea de contracte de leasing pe terenuri federale, ca parte a unui plan amplu de abordare a schimbărilor climatice.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

Blocarea a declanșat critici puternică din partea industriei petroliere și a statelor producătoare, care primesc jumătate din veniturile generate de activitățile de forare pe terenurile federale din interiorul granițelor lor.

”Credem că acțiunile președintelui sunt ilegale și îl vom trage la răspundere pentru a încerca să ne asigurăm că câștigurile pe care le-am realizat de-a lungul anilor pentru a proteja petrolul, gazul și energia internă vor continua”, a declarat procurorul general din Louisiana, Jeff Landry, într-un interviu.

O coaliție formată din 13 state a intentat un proces în instanța federală din Louisiana, în timp ce Wyoming a intentat propriul proces în instanța federală din acest stat.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Statele care s-au alăturat procesului din Louisiana includ Alabama, Alaska, Arkansas, Georgia, Mississippi, Missouri, Montana, Nebraska, Oklahoma, Texas, Utah și Virginia de Vest. Toate aceste state au procurori generali republicani.

Guvernatorul statului Louisiana, John Bel Edwards, este democrat.

Procesele susțin că blocarea acordării de licențe de către administrația Biden încalcă Legea privind acordarea de licențe pentru minerale, care impune vânzări trimestriale din activitățile efectuate prin intermediul acestor licențe.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

În procesul său, Wyoming a declarat că administrația trebuie să efectueze, de asemenea, o evaluare de mediu a suspendării atribuirii licențelor, în temeiul Legii naționale privind politica de mediu, înainte de a lua măsuri.

"Consecințele reale ale acțiunii sunt departe de a fi certe și departe de a fi ecologice", a spus Wyoming în plângerea sa.

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, răspunzând la o întrebare despre procese, a declarat că administrația Trump ”a inundat piețele petrolului cu licențe federale ieftine. Acest lucru nu va afecta piețele de petrol și gaze în anii următori”.

Departamentul de Interne, care supraveghează programul federal de atribuire a licențelor, a refuzat să comenteze.

viewscnt
Afla mai multe despre
administrația biden
petrol
gaze