Unul dintre cei mai mari furnizori și traderi de energie, Transenergo, își cere insolvența înainte ca judecătorii să apuce să decidă asupra cererii MET

Unul dintre cei mai mari furnizori și traderi de energie, Transenergo, își cere insolvența înainte ca judecătorii să apuce să decidă asupra cererii MET
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 19 ian 2017

Unul dintre cei mai mari furnizori și traderi de energie electrică din România, Transenergo Com, și-a cerut intrarea în insolvență, înainte ca tribunalul să apuce să decidă în privința cererii formulate mai devreme de Met Romania Energy Trade, filiala din România a grupului elvețian MET Holding, deținut de grupul ungar MOL, dar care a primit termen abia în luna martie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cererea a fost depusă de MET pe 20 decembrie 2016, iar prima ședință în acest dosar a fost stabilită pentru 22 martie la Tribunalul București.

Transenergo a reacționat și a cerut, în urmă cu două zile, la rândul său să intre în insolvență și a primit termen pe 25 ianuarie. O companie care intră în insolvență la propria cerere are mai multe avantaje, precum posibilitatea administrării speciale.

MET Holding AG, controlat de grupul ungar MOL, a finalizat în noiembrie preluarea filialei din România a traderului de energie Repower. Tranzacția a avut nevoie de avizul Consiliului Concurenței, fiind o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege.

Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a publicat, în luna mai, o listă a restanțierilor la cumpărarea de certificate verzi.

Pe lista inițială, pe primul loc apărea Transenergo Com, reprezentanții companiei susținând însă că datele sunt eronate. Ulterior, ANRE a revenit cu o nouă listă a restanțierilor, pe care nu mai apărea Transenergo Com, conform news.ro.

Transenergo Com, controlată de soții Rada și Nelu Coman, a avut în 2015 venituri totale de 1,4 miliarde lei (311 milioane euro).

Fostul manager PIMCO: Trump amintește de politicile lui Mussolini prin felul cum încearcă să influențeze corporațiile CITEȘTE ȘI Fostul manager PIMCO: Trump amintește de politicile lui Mussolini prin felul cum încearcă să influențeze corporațiile

Firma înregistra, la finalul anului trecut, datorii totale de 460,3 milioane lei (102,3 milioane euro) și creanțe totale de 313,8 milioane lei (69,7 milioane euro), potrivit bilanțului trimis Ministerului Finanțelor.

Met Romania Energy Trade este activă pe piața de furnizare a gazelor naturale și energiei electrice. Compania a avut venituri totale de 136,7 milioane lei (30,4 milioane euro) în 2015 și înregistra, la finalul anului trecut, datorii totale de 50,3 milioane lei (11,12 milioane euro) și creanțe totale de 44 milioane lei (9,8 milioane euro), potrivit bilanțului trimis Ministerului Finanțelor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
transenergo com