VIDEO Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgență din cauza pericolului de la barajul Oroville

VIDEO Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgență din cauza pericolului de la barajul Oroville
scris 13 feb 2017

Guvernatorul Californiei a decretat stare de urgență în trei comitate din nordul statului, din cauza pericolului reprezentat de barajul Oroville, din care riscă să cedeze o parte, relatează DPA.

Starea de urgență vizează comitatele Butte, Sutter și Yuba, scrie News.ro.

“Statul alocă tot personalul și resursele necesare pentru a se ocupa de această situație gravă”, a precizat guvernatorul Jerry Brown.

“Sunt în contact cu personalul de intervenție în situații de urgență care s-a ocupat de situația din Oroville pe tot parcursul weekendului și este clar că circumstanțele sunt complexe și se schimbă rapid”, a spus Brown într-un comunicat.

Circa 200.000 de oameni au primit ordin de evacuare, iar șeriful comitatului Butte, Kory Honea, a spus că nu a fost luată nicio decizie privind când se vor putea întoarce la casele lor.

Aproximativ 100 de polițiști suplimentari au fost trimiși în regiune, iar 1.200 de membri ai Gărzii Naționale sunt în alertă.

Negocieri privind soarta Petromidia: Rompetrol angajează translator cunoscător al limbilor chineză și rusă CITEȘTE ȘI Negocieri privind soarta Petromidia: Rompetrol angajează translator cunoscător al limbilor chineză și rusă

Persoanele care s-au grăbit să își părăsească locuințele, de teama unei catastrofe au blocat autostrăzile.

Barajul Orovile este cel mai înalt din țară, de aproape 235 de metri înălțime.

California, care s-a confruntat în ultimii cinci ani cu o secetă severă, a înregistrat în ultima perioadă ploi și ninsori abundente.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvernatorul californiei
barajul oroville