VIDEO Prima TV: Ministerele vor fi ceva mai reci la iarnă, nu (doar) cu publicul

VIDEO Prima TV: Ministerele vor fi ceva mai reci la iarnă, nu (doar) cu publicul
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2022

Ministerele vor fi ceva mai reci în iarna asta. Și nu ne referim la..relația cu publicul. Ca să ofere un bun exemplu românilor, diferite instituții au pus pe hârtie cum anume vor face economie și au trimis măsurile Guverului. De la scosul din priză al diferitelor aparate, inclusiv cafetiere sau radiatoare, până la oprirea în anumite intervale de timp a iluminatului extern, toate ar trebui să diminueze consumul cu până la 20%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Criza energetică determină România să reducă voluntar consumul de energie. Astfel, pentru a convinge oamenii să facă economie, statul a decis să fie chiar el exemplu. Așa că ministerele au fost nevoite să întocmească un plan de măsuri prin care să consume mai puțin. Plan pe care l-au prezentat premierului. Unele ministere au și aplicat deja soluțiile identificate, arată Prima TV. De exemplu, Ministerul Muncii.

INFOGRAFICE Exportul de țiței CPC, care ajunge și la rafinăriile din România, fiind considerat principala alternativă la petrolul rusesc - la cel mai redus nivel al ultimilor 6 ani CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Exportul de țiței CPC, care ajunge și la rafinăriile din România, fiind considerat principala alternativă la petrolul rusesc - la cel mai redus nivel al ultimilor 6 ani

Și la Ministerul Fondurilor Europene s-au luat măsuri drastice. Nu vor mai fi ținute în priză nici aparatele în momentul în care nu sunt folosite, iar altele vor fi scoase de tot din funcțiune, cum ar fi radiatoarele, aerotermele, cafetierele. Și iluminatul extern va fi oprit pe timp de noapte.

Nu numai ministerele iau astfel de măsuri, ci și alte instituții publice. De exemplu, Primăria Generală a Capitalei.

Toate aceste măsuri ar trebui să diminueze consumul de energie cu 10%, chiar 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie
ministere