VIDEO Prima TV: Prețul benzinei, cel mai mare din ultimii 10 ani

VIDEO Prima TV: Prețul benzinei, cel mai mare din ultimii 10 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2021

Avem cel mai mare preț al benzinei din ultimii 10 ani. La pompă plătim deja mai mult de 6 lei pe un litru. Cotația ridicată a barilului de petrol, dar și inflația au dus la o creștere a carburantului de 50%, la pompe. Oamenii se plâng că plătesc mult prea mult pentru un plin, iar unii spun că, dacă va continua creșterea, vor renunța la mașini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețul carburanților a atins valori record. La pompe, un litru de benzină este de peste 6 lei. Vorbim practic de cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, arată Prima TV.

Ce se va întâmpla pe piața de energie va fi anunțat la Videoconferința Profit.ro Oil&Gas, organizată împreună cu Black Sea Oil&Gas, Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), OMV Petrom, Romgaz și Transgaz.

Videoconferința, programată pentru 19 octombrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI

Este o creștere de 50% față de aceeași perioadă a anului trecut, când, la unele benzinării, prețul motorinei era de 4,5 lei, iar cel al benzinei de 4,7 lei.

Rusia nu folosește gazele ca o armă și este gata să ajute Europa să atenueze criza energetică, spune Putin CITEȘTE ȘI Rusia nu folosește gazele ca o armă și este gata să ajute Europa să atenueze criza energetică, spune Putin

Majorarea este puternic influențată și de inflație.

Românii suferă, statul câștigă. Peste jumătate din prețul de la pompă este reprezentat de accize. România este printre țările cu cea mai ieftină benzină după Bulgaria. Cel mai ridicat preț al carburanților îl au Olanda, Suedia, Finlanda.

Raportat la salarul minim, prețul benzinei din România este mult prea mare. De exemplu, olandezii pot cumpăra 900 de litri de benzină cu un salariu minim, în timp ce românii pot lua doar 380 de litri. Chiar și în Slovenia, unde prețul benzinei este de 1,3 euro, aceștia pot cumpăra peste 700 de litri de benzină din salariul minim.

Din păcate, prețul carburantilor va continua să crească, iar economiștii spun că, din acestă cauză, în luna noiembrie vom vedea o majorare cu 40% la toate serviciile.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzina
pret