Pastilele de iodură de potasiu vor fi împărțite populației numai în caz de accident nuclear, a declarat un secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Tiberius Brădățan spune că Direcțiile de sănătate publică vor putea împărți pastilele numai în caz de urgență, în primele ore după un astfel de accident nuclear, potrivit europafm.ro.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Inițial, ministrul Sănătății spunea că medicii de familie ar trebui să distribuie pastilele de iod, însă aceștia au replicat că această acțiune le-ar bloca activitatea.
”Nu vor fi distribuite persoanelor care ar putea fi afectate decât în contextul în care va fi nevoie, lucru pe care nu și-l dorește nimeni, adică să avem un accident nuclear sau o astfel de situație care să impună administrare de iod tuturor cetățenilor.
Ele vor fi distribuite în momentul în care vom avea, ferească Dumnezeu, un eveniment de tipul celor nucleare”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Marius Brădățan.
Până atunci, pastilele cu iod rămân la DSP.