Acțiunile americane scad puternic, în linie cu bursele europene. UiPath - la un nou minim record

Acțiunile americane scad puternic, în linie cu bursele europene. UiPath - la un nou minim record
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 ian 2022

Principalii indici bursieri americani se depreciază puternic în debutul săptămânii, în linie cu acțiunile europene, pe fondul tensiunilor geopolitice și în așteptarea ședinței de politică monetară a Rezervei Federale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Indicele S&P 500 și-a adâncit pierderile consemnate în ultima săptămână și ar putea intra în teritoriu de corecție la închiderea tranzacțiilor, cu un declin de 10% raportat la cea mai recentă închidere-record.

VIX, sau indicele “fricii”, care măsoară volatilitatea la nivelul prețului acțiunilor, se îndreaptă spre cea mai mare creștere procentuală din noiembrie, potrivit Bloomberg.

Rubla cade la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni CITEȘTE ȘI Rubla cade la cel mai redus nivel din ultimele 14 luni

Monedele “de refugiu”, precum francul elvețian și yenul japonez, s-au apreciat față de dolar, în contextul îngrijorărilor crescânde legate de o potențială acțiune militară a Rusiei împotriva Ucrainei. Bitcoin s-a prăbușit la minimul ultimelor șase luni.

În jurul orei 19:40 (ora României), S&P 500 se deprecia cu 3,81%, la 4308,55 de puncte. Dow Jones Industrial Average (DJIA) consemna un declin de 3,11%, iar Nasddaq Composite, intrat deja în corecție tehnică, era în coborâre cu 4,40%.

Nasdaq s-a prăbușit cu până la 5% anterior, tras în jos de declinul unor companii ca Microsoft (-4,74%), Google (-3,74%) și Apple (-3,89%), cu o pondere ridicată în structura indicelui.

Acțiunile UiPath, startup-ul din domeniul automatizării fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, au coborât la un nou minim record, de 32,17 dolari/unitate.

Titlurile UiPath erau cotate la 33,35 dolari la ora menționată, cu 3,83% sub referința de vineri. La acest preț, capitalizarea companiei se ridică la aproximativ 17,15 miliarde de dolari.

În Europa, indicele Stoxx Europe 600 a închis cu un declin de 3,81%, cu scăderi pe toate marile burse: -2,63% pentru indicele FTSE 100 la Londra, -3,80% pentru DAX la Frankfurt, -3,97% pentru CAC 40 la Paris, -3,18% pentru referința IBEX 35 de la Madrid și -4,02% pentru FTSE MIB la Milano.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
uipath
scaderi
corectie actiuni
s&p 500
tensiuni geopolitice
ucraina
rusia
invazie ucraina